ביום שבו אמור היה לציין 42 שנים לשלטונו בלוב, נשבע השליט המודח מועמר קדאפי שלא ייכנע למורדים. "לא ניכנע שוב, איננו נשים, נמשיך להילחם", אמר הרודן בהקלטה שפרסמה הערב (יום ה') רשת אל-ערביה, הרביעית מאז שנמלט מטריפולי. בה בעת מתכנסים בצרפת נציגי המדינות שהכירו במועצת המעבר הזמנית של המורדים ודנים בעתידה של לוב ובסיוע הבינלאומי למדינה.
לוב יוצאת לדרך חדשה: כל העדכונים ב-ynet
הזלזול הפתאומי בנשים וביכולות הלחימה שלהן עשוי להישמע מפתיע מפיו של אדם שנהג להקיף עצמו בשומרות ראש. השבוע התלוננו כמה מהנשים ששירתו בכוחותיו כי הוא ובניו נהגו לאנוס אותן.
"המערכה תהיה ארוכה, לוב תעלה בלהבות", אמר קדאפי. על פי הדיווח, קדאפי טען כי כוחות המורדים מפולגים וכי הם השתמשו בשכירי חרב ובכלי התקשורת. הוא הזהיר שהשבטים הסרים למרותו חמושים ואין בכוונתם להיכנע.
מקום הימצאו של שליט לוב המודח עדיין איננו ברור, וההערכה הנוכחית היא שייתכן שהוא מסתתר בעיירה המדברית באני ואליד - אחת משלוש עיירות הנמצאות עדיין תחת שליטת נאמני קדאפי. אפשרות אחרת היא שהוא מצא מקלט בסירת, עיר הולדתו, שזכתה היום להארכה של שבוע באולטימטום שהציבו לה המורדים להיכנע. האולטימטום החדש נקבע לשבת הבאה.
בינתיים בפריז, מארח נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, נציגי 60 מדינות מרחבי העולם שהכירו בריבונות המועצה הלאומית הזמנית של לוב, על-מנת לתאם את הסיוע הפוליטי והכלכלי לו זקוקה המועצה לצורך שיקום המדינה.
במקביל, הודיעה שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, על הסרת הסנקציות האירופיות על ששת הנמלים של לוב, חברות הנפט והבנקים במדינה, החל מיום שישי הקרוב.
"מטרתנו היא לספק משאבים לממשלה הזמנית ולעם הלובי ולסייע לו להחזיר את הכלכלה הלובית לתפקוד מלא. החלטנו לפעול במהירות בעניין הסרת הסנקציות לאור ההתפתחויות על הקרקע", אמרה אשטון במסיבת עיתונאים. חשוב להדגיש כי הסנקציות שהטילה מועצת הביטחון על המרחב האווירי הלובי עדיין לא פגו.