שתף קטע נבחר

צילום: AP  , רויטרס

לוב: הקלה בסנקציות, ועידת תרומות בפריז

באופן סמלי למדי מתכנסים נציגי 60 מדינות שהכירו במועצה הזמנית של לוב, דווקא ביום שבו אמור היה לציין מועמר קדאפי 42 שנות שלטון. נציגי רוסיה וסין יגיעו אף הם למפגש. ואיפה קדאפי? הדיווח האחרון מדבר על העיירה המדברית באני ואליד

נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, יארח הערב (יום ה') בפריז נציגי 60 מדינות מרחבי העולם שהכירו בריבונות המועצה הלאומית הזמנית של לוב, על-מנת לתאם את הסיוע הפוליטי והכלכלי לו זקוקה המועצה לצורך שיקום המדינה. במקביל, הודיעה שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, על הסרת הסנקציות האירופיות על ששת הנמלים של לוב, חברות הנפט והבנקים במדינה, החל מיום שישי הקרוב.  

 

לוב יוצאת לדרך חדשה: כל העדכונים ב-ynet

 

 

"מטרתנו היא לספק משאבים לממשלה הזמנית ולעם הלובי ולסייע לו להחזיר את הכלכלה הלובית לתפקוד מלא. החלטנו לפעול במהירות בעניין הסרת הסנקציות לאור ההתפתחויות על הקרקע", אמרה אשטון במסיבת עיתונאים. חשוב להדגיש כי הסנקציות שהטילה מועצת הביטחון על המרחב האווירי הלובי עדיין לא פגו.

 

בראש ועידת התרומות ללוב עומד סרקוזי, בצוותא עם ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, ומזכ"ל האו"ם, באן קי-מון. גם מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, תשתתף במפגש לצד נציגים מרוסיה, שהכירה במועצה הלאומית הזמנית רק אחרי הפלתו הסופית של מועמר קדאפי. רוסיה התנגדה לכל אורך המלחמה בלוב למעורבות הצבאית של נאט"ו וטענה כי הדבר חורג מהמנדט שניתן על ידי מועצת הביטחון. סין, ששמרה על פרופיל נמוך יותר מרוסיה לאורך הקונפליקט, טרם הכירה במועצה הזמנית. מדינות אחרות שטרם הכירו בשלטון החדש: ברזיל, אלג'יריה, הודו, איראן, סעודיה, פקיסטן, ונצואלה, דרום-אפריקה, קניה וזימבבווה.

 

איפה קדאפי? אולי במדבר

מקום הימצאו של שליט לוב המודח עדיין איננו ברור, וההערכה הנוכחית היא שייתכן שהוא מסתתר בעיירה המדברית באני ואליד - אחת משלוש עיירות הנמצאות עדיין תחת שליטת נאמני קדאפי. עיירה אחרת היא סירת, עיר הולדתו, שזכתה היום להארכה של שבוע באולטימטום שהציבו לה המורדים להיכנע. האולטימטום החדש נקבע לשבת הבאה. 

 

במהלך ועידת התרומות צפויות מדינות המערב לדון גם בגיבוש "מפת דרכים" להפיכתה של לוב לדמוקרטיה ובדרכים לבניית מערכת שלטונית צודקת ושקופה עבור העם הלוב. שלוש המדינות "הלהוטות" ביותר לגרוף את רווחי הדחת קדאפי, הן צרפת ובריטניה שלוטשות עיניים לעבר הנפט הלובי, ואיטליה, שמעוניינת אף היא לחדש את פעילותה הכלכלית בלוב, ובעיקר למנוע כל אפשרות לשטף מהגרים לתחומה.

 

המועצה הזמנית הלובית צפויה מצדה לדרוש את המשך הפשרת הנכסים של קדאפי ובני משפחתו.

 עד-כה הפשירו ארה"ב וצרפת נכסים בסך 3.6 מיליארד דולר. בריטניה העבירה ללוב מיליארד וחצי דינאר. נכסים מוקפאים בהיקפים של מיליארדים רבים עדיין נמצאים בקנדה, צרפת, גרמניה, איטליה וארה"ב.

 

נציגי המועצה הזמנית הלובית צפויים למסור סקירה על המצב הביטחוני, השלטוני והכלכלי שלהם ולהבהיר כי טריפולי איננה מעוניינת בסיוע צבאי מהאו"ם או נאט"ו לאחר שתסיים למגר את נאמני השלטון הקודם. הצורך הדחוף ביותר שאותו יעלו נציגי המועצה הוא המחסור הקשה בדלק, מזון ומים בערים המרכזיות. באופן סמלי ואירוני למדי מתקיימת הוועידה בדיוק ביום שבו אמור היה קדאפי לציין 42 שנות שלטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רוצים סיוע צבאי עתידי
צילום: רויטרס
חוגגים עיד אל-פיטר בטריפולי
צילום: רויטרס
סרקוזי. המרוויח הגדול?
צילום: AP
מומלצים