טלפונים ניידים, צילום התשובות והעברתן במסרונים - כך פעלה השיטה של מאות התלמידים החשודים בהעתקה בבחינות הבגרות בכפר קאסם. לדברי גורם חינוכי בכיר, "המשגיחים לא יכלו להשתלט על המצב ונאלצו לפסול את הבחינות".
העתקות בבגרויות - כותרות אחרונות ב-ynet:
עוד בערוץ החדשות:
כפי שפורסם לראשונה ב-ynet משרד החינוך פסל בצעד חריג לא פחות מ-300 מחברות בחינה של תלמידי תיכון מקיף בכפר קאסם. מדובר במחברות בחינה של 170 תלמידי כיתות י', י"א ו-י"ב במקצועות פיזיקה, כימיה, ערבית, ביולוגיה ואנגלית, שנפסלו בחשד להפרת טוהר הבחינות בקיץ האחרון.
לדברי הגורם החיצוני, שאינו קשור לתיכון בכפר קאסם, דרך ההעתקה ההמונית בבחינות הבגרות הייתה מגוונת. "הם הכניסו עמם לבחינות טלפונים סלולריים, דיברו אחד עם השני בטלפונים, צילמו בעזרת המכשירים את התשובות, ושלחו הודעות ביניהם בפלאפונים".
בנוסף, ציין הגורם, "חלק מהתלמידים יצאו מהכיתה וחזרו עם פתקים שעליהם נכתבו התשובות לשאלות".
"מה שקרה בבית הספר שלנו קורה בכל בתי הספר, אם זה במגזר הערבי או היהודי", אמר חיראללה והזכיר את המקרה שבו עובדת במרכז בחינות אקסטרני בירושלים הדליפה פתרון בחינת בגרות לבתה.
לדבריו, "הצעד של משרד החינוך הוא עונש קולקטיבי וקשה מאוד, אם יש חשד אמיתי אז שיענישו רק התלמידים הקשורים בנושא ולא את כולם". הוא אמר כי "אין שחר" לטענות המשגיחים כי התלמידים העתיקו באמצעות הפלאפונים.
"מי שנענש בבית הספר הם התלמידים הכי טובים שחלק מהם כבר לומדים במכללות אבל על תנאי, ועכשיו יש לנו 170 תלמידים שנפסלו לשנתיים ונזרקו לרחוב".
הוא בא בטענות למשגיחים וציין כי הם "לא הזהירו את התלמידים לפני שהכריזו על חשד להעתקה בבחינות, וזאת עבירה על החוק. הם הפכו את התלמידים למופרעים".
הורה אחר הוסיף כי "המשגיחים רצו להוכיח את עצמם על חשבון התלמידים ויש לנו ראיות שהם חיפשו חשד בכוח".