פעם בעשור. העונה הקצרה, ההטבעות של הקליפרס, קובי בראיינט עולה למקום החמישי ברשימת הקלעים, הכוכבים נפצעים, הליגה חוזרת לחיים אחרי ההשבתה. כל אלה סיפורים נחמדים וטובים, אבל לא מדגדגים אפילו את הסיפור הגדול והמפתיע ביותר של השנה, אולי של העשור – ג'רמי לין. ומי שלא מבין למה, שייכנס לכתבה הבאה.
עוד ב-ynet ספורט
כשהוא הופיע בפעם הראשונה, הופתענו. בפעם השניה, כבר חשבנו שסתם מדובר בגימיק. אבל אחרי שבוע שלם של טירוף, הגענו למסקנה – ג'רמי לין הוא הדבר האמיתי. הרכז הצעיר שעד לפני שבוע וחצי כמעט ולא שיחק, קלע הלילה שיא קריירה של 38 (!) נק' יחד עם 7 אס' והוביל את הניקס לניצחון ראשון בגארדן על הלייקרס מאז 2005.
והוא עשה את זה כמעט לבד. כרמלו אנתוני (פצוע) ואמארה סטודמאייר (אבל משפחתי) עדיין נעדרים, ומלבד אימן שאמפרט (12 נק') וג'ארד ג'פריס (11) אף אחד בניו יורק לא יותר מדי פגע. תוסיפו לזה 34 נק' של קובי בראיינט ו-16 של פאו גאסול, ותבינו איך הניקס כבר ברצף של ארבעה ניצחונות רצופים. אנחנו כבר לא יכולים למשחק הבא של לין (הלילה במינסוטה).
צ'אנסי בילאפס, אחד מקלעי הקלאץ' הטובים בעשור האחרון, גמר את העונה. אבל זה לא אומר שלקליפרס אין ווינרים. בפיגור נקודה, 18 שניות לסיום אחרי שתי
קליעות עונשין של לו וויליאמס, כריס פול ניגש להתקפה האחרונה כשהכדור בידיים שלו.
הרכז כמעט איבד את הכדור, אך בלייק גריפין זינק על הרצפה ונתן לאורחים הזדמנות נוספת. פול ניצב מול אנדרה איגוודלה, הסתובב פעם אחת, סבסב פעם שניה, נשען לאחור – וקלע. 24 נק' לפול שיחד עם 16 מצד גריפין, הצליח לנצח את קבוצת הבית הטובה בליגה מול אולם מלא של 20 אלף איש.
זה היה משחק משוגע בין שתי קבוצות שכנראה לא רוצות לנצח. קליבלנד, ללא הרוקי קיירי אירווינג שסובל מכאבי ראש עזים, יכולה הייתה לנצח שלוש שניות לסיום, אבל אנטואן ג'יימסון (34 נק' ו-11 ריב') החטיא את שתי הזריקות שלו מקו העונשין. מהצד השני, מבה א מוטה החטיא ליי אפ מתחת לסל והמשחק הלך להארכה.
שם ברנדון ג'ניגנס השתלט על המשחק וסיים ערב מוצלח עם 24 נק'. בגזרה הישראלית, אחרי רצף ארוך של משחקים יבשים, עומרי כספי הציג 27 דק' לא רעות עם 12 נק' (5 מ-7 מהשדה), 3 ריב' ו-2 אס'.
שני הפורוורדים המחליפים של המערב באולסטאר, דירק נוביצקי וקווין לאב, סיימו את הערב עם אותו מספר נקודות (33), אבל הסיפור היה בצוות המסייע. 16 נק' של ג'ייסון טרי מהספסל, 12 של ברנדון הייווד, 10 של דלונטה ווסט ו-8 נק' ו-10 אס' מג'ייסון קיד, הספיקו לאלופה לרשום ניצחון שני ברציפות.
לאב (שגם הוריד 12 ריב') חזר מהשעייה בת שני משחקים, אבל גם 20 נק' של מייקל ביזלי לא סייעו לו להוביל את הזאבים למאזן של מעל 50 אחוז בניצחונות. ריקי רוביו סיים עם 10 נק' ו-8 אס'.
אורלנדו קלעה את 8 הנק' האחרונות ברבע הרביעי על מנת להוביל את המשחק להארכה, אבל התקפות מפוזרות ברגעים האחרונים אפשרו לנצים להשיג ניצחון
חוץ חמישי בששת המשחקים האחרונים. הבחירה הטרייה לאולסטאר, ג'וש סמית', הצטיין עם 23 נק'.
חמישה שחקנים בדאבל-פיגרס אצל המג'יק, בראשות ראיין אנדרסון (21 נק') לא הצליחו לעצור את ההפסד. דווייט הווארד שהטביע את הסל ששלח את המשחק להארכה 1.3 שנ' לסיום, סיים עם 18 נק' ו-18 ריב'.
הוויזארדס דווקא נצמדו להיט, אבל ריצת 5:19 בפתיחת הרבע הרביעי סגרה את הסיפור. דוויין ווייד הצטיין עם 26 נק', כריס בוש סיים עם 24 ו-11 ריב', לברון ג'יימס הוסיף 18 ו-9 ריב'. מנגד, ג'אבל מגי קלע שיא עונתי של 24 נק', מה שלא הספיק למכשפים.
כנראה שההפסד ללייקרס בהארכה בלילה שלפני, השפיע על הרגליים הקשישות של שחקני בוסטון. אחרי חמישה ניצחונות רצופים, הסלטיקס רושמים הפסד שני ברציפות, הפעם לאחת הקבוצות החלשות במערב שנהנתה מערב מוצלח של דמאר דרוזן (21 נק'). קווין גארנט בלט אצל הסלטיקס עם 17 נק'.
מלך הסלים של הליגה מהעונה שעברה, קווין דוראנט, רושם את ממוצע הנק' הנמוך ביותר שלו מזה שלוש שנים (27 לערב) וגם הלילה סיים עם 19 בלבד. אבל למזלו ראסל ווסטברוק היה במקום עם 28, כשגם סרג' איבקה היה טוב עם 16 נק' ו-11 ריב'. אל ג'פרסון בלט אצל הג'אז, שכבר עם הפסד שלישי רצוף, עם 20 נק'.
דריק רוז הפצוע לא שיחק, אבל כבר הבנו שהסיפור אצל השוורים זו ההגנה, שלילה שני ברציפות משאירה את היריבה על פחות מ-70. שיקגו כבר עם ניצחון חמישי ברציפות, עם 17 נק' של יואקים נואה, 16 נק' של קרלוס בוזר ו-12 של לואל דנג.
ומה יהיה שארלוט? הקבוצה של מייקל ג'ורדן רשמה את רצף ההפסדים הגרוע ביותר בתולדותיה (13), וסגרה את הלילה עם 33 אחוז מהשדה ורק שחקן אחד בדאבל פיגרס (כריס היגינס). האמת? זה כבר לא מצחיק.
דטרויט (20-8) – ניו ג'רזי (20-8) 92:109 (יונאס ג'רבקו 20 נק')
ממפיס (13-14) – אינדיאנה (9-17) 92:98 (21 נק' לרודי גיי)
ניו אורלינס (23-4) – פורטלנד (12-15) 94:86 (21 נק' לג'מאל קרופורד)