חג הפסח בפתח, ועמו עולות ההתלבטויות: איזו מתנה מביאים למארחי הסדר, לאמא, לחמות, לחברה, מה מחדשים במטבח הפרטי לקראת החגים ואיך מעצבים את שולחן הסדר כדי לתת לו חזות חדשה ועכשווית? כדרכי, ליקטתי אביזרים מעניינים ומדליקים במטרה לתת רעיונות ובתקווה לעזור בפתרונות. חג שמח ונעים.
עוד בערוץ האוכל
מַסרי אורגינל: מתכוני חג מצריים לפסח
אז באמת מה מביאים למארחי הסדר ובעיקר לאלה שיש כמעט הכל? המארזים המקסימים של "דרך התבלינים" הוא פתרון מעולה. מתנה שתשמח, תשמש ותתכלה. אם בתבלינים עסקינן הרי אלה של "חוות דרך התבלינים" מבית לחם הגלילית איכותיים טריים ומומלצים. הם יבואו לידי שימוש בוודאי ובוודאי בארוחות החג.
להלן דוגמאות לשני מארזי חג:
השימוש בסודה סטרים, מוצר ישראלי שנמכר במדינות רבות ברחבי העולם, גם מסייע לשמירה על איכות הסביבה. הוא מחליף את בקבוקי השתייה הקלה ומונע הצטברות בקבוקי פלסטיק רבים. לסודה סטרים דגמים רבים וסירופים בטעמים שונים גם לשומרי דיאטה ולילדים. כל הדגמים עושים את אותה פעולה, סודה כשמידת ההגזה לפי הטעם.
דגם CRYSTAL (בצילום) היוקרתי כולל בקבוק זכוכית, לדגמים האחרים בקבוק פלסטיק לשימוש רב פעמי. דגם PURE DELUXE אף זכה בפרס העיצוב בתחרות Red Dot.
בפסח משתמשים בהרבה באגוזים, בחרוסת, בעוגות, עוגיות ועוד. במטחנה הזו ניתן לקצוץ אגוזי מלך, קשיו, שקדים וסוגים רבים נוספים. על הכלי התחתון יש סימון שנתות, מרבע כוס עד כוס וחצי כך שניתן לטחון את הכמות המדויקת במתכון ולשמור על הטעם והניחוח הטרי של האגוזים.
בתחתית הכלי טבעת גומי למניעת תזוזתו בעת הטחינה.
תבנית לדג עשויה יציקת אלומיניום עם ציפוי, מיועדת לחליטה, אידוי וגריל.
תבנית קלאסית לטרין, עשויה מיציקת ברזל בציפוי אמייל, על המכסה חוריר להוצאת האדים. נהוג להגיש כבד קצוץ כחלק מארוחת הסדר. השנה לשם שינוי תכינו טרין כבד בנוסח צרפתי. גם טעים וגם מיוחד.
תבנית אידיאלית לאפיית ירקות ופירות ממולאים כגון: פלפלים, עגבניות, ארטישוקים תפוחים וכדומה, לכל ירק שקערורית נפרדת. אפיתי בה גם לחמניות מעולות.
אביזרי מטבח מעוצבים חדשים של "ג'וזף ג'וזף" "JOSEPH JOSEPH" של "סוהו" - שני האנגלים היצירתיים האלה ג'וזף ג'וזף ממציאים לנו בכל פעם פטנטים חדשים למטבח. העיצוב מעניין וצבעוני ובמחשבה על נוחות השימוש. להלן מספר אביזרים נחמדים:
סט שכזה כונה בעבר "ששת' זאת כיוון שהוא כלל שישה כלי עזר ומוט לתליה. היום יש וריאציות שונות ורבות.
לג'וזף ג'וזף סט קומפקטי שלא תופס מקום רב על משטח העבודה. הוא מכיל חמישה חלקים צבעוניים שנצמדים האחד לשני במגנט. הכלים עמידים בחום של עד 240 מעלות צלזיוס ובמדיח הכלים.
מתקן לספר בישול הוא אביזר חשוב ונח, כשהספר מונח על משטח העבודה הוא מתלכלך ומפריע למהלך הבישול וכן קל יותר לעיין בספר כשהוא ניצב על מעמד. המתקן הזה קומפקטי, נפתח כמו ספר , נשען על רגל אחורית. מתאים גם לאייפד.
מניחים את הקרש על משטח העבודה פותחים את המגירה פורסים או קוצצים, מעבירים למגירה, שולפים את המגרה ומעבירים את החומר הקצוץ לקערת הגשה או לתוך הסיר. נח לשימוש. מתאים למדיח הכלים.
עד שלא ניסיתי את הקערה הזאת לא ידעתי כמה חסרתי אותה. היא עשויה מסיליקון גמיש, מכילה 1.9 מל"ל. ניתן לערבב בה ללחוץ על צידיה ולמזוג מתוכה ישירות לסיר, עמידה בחום של 260 מעלות צלזיוס. מומלצת.
בלנדר מוט הוא כלי עזר חשוב במטבח בכלל ולבישולי החג בפרט. המוט הזה מרסק וטוחן לש ומקציף בעל מנוע חזק ומראה צבעוני חדש.
נחלתי אכזבות רבות ממכסי סיליקון. השלישייה הזו היא הצלחה. הם נצמדים ואף אוטמים בוואקום את הקערה או הסיר בעת צורך.
הסט מכיל מכסים בקוטר של 20,25, ו- 30 ס"מ מידות נוחות לקערות וסירים רבים.
סיר מלבני, מיציקת אלומיניום מצופה. מכסה זכוכית עם כיפה. מעולה להכנת צלי בשר או עוף, בתנור או על הגז. המכסה יכול להוות כלי הגשה.
תבנית לבנה יפיפייה לאפייה והגשה לשולחן הסדר. גודל של 37X25 ס"מ.
קדירה אדומה כפרית, מקרמיקה בגודל של 30X25.5X16 ס"מ לבישול והגשה.
מגבת מטבח שחורה מבד פיקה וכפפה עבה מכותנה עם הדפס סיליקון לתנור.
תבנית מעולה להכנת העוגה הכי מדהימה וטעימה לפסח. עוגה שעולה על שולחן הסדר בביתנו מידי שנה ומשמשת גם כקינוח. חייבים לאפות אותה בתבנית עם חור, אפשר אמנם גם בסיר פלא אך האלומיניום איננו מומלץ מטעמי בריאות. התבנית של "נורדיק וור" עשויה אלומיניום מצופה בחומר נון סטיק. מכילה 12 כוסות.
לאפיית עוגת התפוחים חשוב שהתבנית תהיה חטיבה אחת ולא שני חלקים אחרת נוזלי העוגה ינזלו בתנור.
המרכיבים:
לתפוחים:200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
6-7 תפוחי עץ גרני סמיט
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזי מלך
לבצק:
5 ביצים, מופרדות
5 כפות שקדים טחונים (או קמח מצות)
5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
צלחת פסח מקסימה שניתן להשיג ב"דומו". מיוצרת על ידי בני נוער בסיכון. דרך שנותנת להם הזדמנות ועידוד ומשלבת אותם במסלול חיים תכין. יוזמה שנעשית במסגרת "ביטוי צרוף" פרויקט התנדבותי שמטרתו לשלבם בעולם היזמות והעסקים. בני הנוער מקבלים תמורה כספית עבור עמלם. הצלחת מעוצבת מזכוכית חלבית ונירוסטה בחיתוכי לייזר. ניתן להוסיף לה קעריות זכוכית.
מגרסה דואלית שמשמשת למלח בצד אחד ופלפל בצידה השני. מונחת על מעמד. עשויה מנירוסטה ופרספקט שקוף בעיצוב מודרני. תהווה קישוט עיצובי לשולחן החג.
צלחת אליפטית עם איורים אתניים, מיועדת להגשת דגים, בשר וירקות, הצלחת תוסיף צבע ושמחה לשולחן הסדר.
קערה איכותית בעיצוב דני נקי ונאה, עשויה זכוכית שקופה, מסביבה טבעת סיליקון צבעוני נגד החלקה ותוספת חן.
כלים עם פרחי הצבעוני, סט מתוך קולקציית האביב של פנלופה. השימוש בהם מאפשר לארח בסטייל ובלי מאמץ, בבית, בגינה ובטבע. להגיש לאכול ולזרוק. הכלים עשויים נייר ממוחזר ועמיד מחומרים מתכלים וידידותיים לסביבה וכוללים צלחות קעריות וקערות בגדלים שונים, מפות מפיות, כוסות וסכו"ם.
מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל
לכל הכתבות של מירי צל דונטי