עתיק אבל שווה זהב: מטמון עשיר ומרשים, ובו תכשיטים ומטבעות כסף וזהב מהתקופה הרומית, נחשף לאחרונה בחפירת הצלה שערכה רשות העתיקות באזור קרית גת.
עוד בערוץ התיירות:

מטבעות ותכשיטים. המטמון שנמצא (צילום: שרון גל, רשות העתיקות)
לדברי הארכיאולוג אמיל אלג'ם, מנהל החפירה מטעם רשות העתיקות, "המטמון המרהיב כולל תכשיטים מזהב, ובהם עגיל צרוף ביד אמן בדגם של פרח וטבעת עם אבן יקרה ועליה חותם של אלה עם כנפיים, שני מקלות מכסף שיתכן ושימשו לאיפור, וכן כ-140 מטבעות מזהב וכסף.
"המטבעות שנמצאו הם מימי הקיסרים הרומיים נירון, נרווה וטריאנוס, ששלטו באימפריה הרומית בין השנים 54 - 117 לספירה. על המטבעות מתנוססים דיוקנאות של הקיסרים, ובצידם האחר מופיעים תיאורי פולחן הקיסר, סמלי אחוות הלוחמים, ואלים מהמיתולוגיה, כיופיטר היושב על כס או יופיטר מחזיק ברק בידו".
המטמון שנחפר במימון י.ש. גת - החברה הכלכלית לניהול פארק התעשייה בקרית גת, הוצא מן השטח והועבר לטיפול במעבדות של רשות העתיקות בירושלים, ובהמשך יוצג באחד המוזיאונים בארץ.