מרצדס CLS שוטינג ברייק (Shooting Brake), גרסת סטיישן ייחודית למכונית קופה המבוססת על ה-E קלאס, נחשפת כעת על-ידי היצרנית. זוהי פעם ראשונה בה מרצדס מציעה גרסת חמש דלתות ל-CLS, שהוצעה עד עתה רק במרכב ארבע דלתות.
לדגם החדש תא מטען גדול משמעותית, עם נפח של בין 590 ל-1,550 ליטר, לעומת 520 ליטר בדגם הסדאן. מחברת כלמוביל נמסר כי "היבואנית מעוניינת להציע בישראל את כל מבחר דגמי מרצדס, ובכלל זה השוטינג ברייק. שיווק הדגם ייבחן בהתאם לביקוש מצד הלקוחות ולמחיר שתקבע מרצדס".
עוד חדשות בערוץ הרכב של ynet:
הגרסה החדשה דומה במידותיה ל-CLS סדאן, עם אורך של 496 ס"מ (2+), רוחב של 188 ס"מ (ללא שינוי) וגובה של 141 ס"מ (ללא שינוי). גם בסיס הגלגלים לא השתנה, ויעמוד על 287.5 ס"מ. עיצוב השוטינג ברייק כמעט זהה למכונית התצוגה שנחשפה לפני שנתיים בבייג'ינג, ושרמזה לראשונה על עיצוב ה-CLS החדשה. כך שמלפנים השוטינג ברייק דומה מאוד לסדאן, ומאחור היא מאמצת מבנה סטיישן.
גם יחידות הכוח שיוצעו מוכרות לבעלי ה-CLS הקיימת: שני מנועי בנזין ושני מנועי דיזל. הראשון הוא מנוע בנזין, V6 בנפח 3.5 ליטר (CLS 250), עם 306 כ"ס ו-37.7 קג"מ. גרסה זו מאיצה מעמידה ל-100 קמ"ש בתוך 6.7 שניות, ותצרוכת הדלק הממוצעת שלה עומדת על 13.7 קמ"ל. לצד מנוע זה תוצע יחידת V8 בנפח 4.6 ליטר (CLS 500), עם 408 כ"ס ו-61.1 קג"מ, מיאוץ מעמידה ל-100 קמ"ש בתוך 5.3 שניות ותצרוכת דלק ממוצעת של 10.7 קמ"ל.
לנתח נכבד מהמכירות באירופה יהיו אחראים מנועי דיזל - יחידת ארבעה צילינדרים בנפח 2.2 ליטר עם 204 כ"ס ו-51 קג"מ (CLS 250 CDI) או V6
בנפח 3.0 ליטר עם 265 כ"ס ו-63.2 קג"מ (CLS 350 CDI). ה-CLS מצוידת בתיבת שבעה הילוכים אוטומטית בכל הגרסאות, ובהנעה אחורית או כפולה (בדיזל ובבנזין החזקים).
עם השקת השוטינג ברייק, עולה מגוון הדגמים שמשווקת מרצדס על בסיס ה-E קלאס לשישה: סדאן, קופה, קבריולה, סטיישן, סדאן-קופה (CLS) וסטיישן-קופה (CLS שוטינג ברייק). זה האחרון היא היחיד מבין דגמים אלו שלא משווק עדיין בישראל.