זה היה ידוע, עכשיו זה רשמי. בלנקה ולאשיץ', קופצת הגובה ואחת האתלטיות המצליחות והמוכרות בשנים האחרונות, הודיעה הערב (ש') רשמית כי לא תשתתף באולימפיאדת לונדון 2012.
"אני לא אוכל להיכנס לכושר בזמן למשחקים האולימפיים", כתבה הקרואטית בת ה-28 בדף הבית הרשמי שלה. "אני לא מעוניינת להגיע ללונדון ולקפוץ מתחת לרמה שלי, לכן הדבר הנכון ביותר עבורי הוא להישאר בבית ולהחלים מהפציעה".
ולאשיץ' שזכתה במדליית הכסף בבייג'ינג 2008, מחזיקה בשיא אישי של 2.08 מ' והייתה מהמועמדות הבכירות לזכייה בזהב בקיץ הקרוב, לא הספיקה להתאושש בזמן מניתוח שעברה בקרסול. באמתחתה שתי מדליות זהב ואחת מכסף באליפויות עולם, וכן תואר אלופת אירופה מהטורניר בברצלונה ב-2010.
לונדון 2012 - חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט:
"אני מרגישה שזו רק 'פגיעה קלה בכנף' בקריירה שלי ואני כבר מסתכלת קדימה אל עבר שנים ארוכות של קפיצה לגובה. זו תהיה עבורי הזדמנות להתחלה מחדש בקריירה".