אחרי שהודיעה באופן רשמי על עזיבתו של גיורגי שרמאדיני, שכבר הספיק לחתום באולימפיאקוס היוונית, צפויה מכבי ת"א לבשר במהלך היום על החתמתו של דארקו פלאניניץ' לשלוש העונות הקרובות. הסנטר הקרואטי נחת אחה"צ (ב') בישראל, ומיד נלקח לעבור את הבדיקות רפואיות במכון 'מדיקס' שבהנהלת פיזיותרפיסט הקבוצה, רפי וירשובסקי. השחקן עבר את הבדיקות הרפואיות וימריא בשלישי בבוקר עם הקבוצה לסיינה.
ים תקצירים ב-ynet ספורט:
הסנטר הקרואטי (22, 2.11 מ'), שעל מועמדותו למועדון הצהוב פורסם לראשונה ב-ynet ספורט, נראה נרגש מכלי התקשורת הרבים שפקדו את נתב"ג והתקשה לדבר.
"אני שמח להגיע למכבי - מועדון גדול עם מסורת ארוכה. אני רוצה להשתלב בו ולהצליח", אמר עם הגעתו. "אני מכיר את מכבי מצוין. ניקולה ווייציץ' סיפר לי הכל על הקבוצה ואמר לי שזה המועדון הטוב באירופה. יש פה שחקנים טובים ומאמן מצוין. זו הזדמנות טובה בשבילי. אני מתרגש לקראת המשחקים ביורוליג ומקווה להצליח".
עוד ב-ynet ספורט:
פלאניניץ' נחשב לסנטר פיזי, עם קליעה טובה ובעל התמצאות טובה מתחת לסלים. הוא מסומן כאחד הכישרונות המבטיחים באירופה וכמועמד להגיע ל-NBA. למכבי ת"א הוא מגיע משירוקי הבוסנית, הקבוצה בה גדל. בעונה שעברה הפך לשחקן מפתח בקבוצה ובקמפיין הנוכחי העמיד ממוצעים מרשימים של 15.7 נקודות, 6.1 ריבאונדים ו-1.1 חסימות למשחק בליגה האדריאטית, כשהוא קולע ב-66 אחוז מהשדה וב-85 אחוז מהעונשין.
בקיץ האחרון פלאניניץ' היה עסוק מאוד. זה התחיל במחנה "יורוקאמפ" היוקרתי בטרוויזו, המרכז את מיטב הכישרונות הצעירים מכל רחבי אירופה, בסיומו נבחר פלאניניץ' לחמישיית הטורניר. משם הוא המשיך לליגת הקיץ של ה-NBA ושותף ב-3 משחקים במדי ניו אורלינס הורנטס.
לאחר מכן הוא זומן לסגל נבחרת קרואטיה ושיחק במוקדמות אליפות אירופה, שלב אותו סיימה קרואטיה במאזן מושלם 0-8. פלאניניץ' תרם 4.6 נקודות בממוצע למשחק עם 78 אחוז מהשדה.
מאמן מכבי ת"א, דייויד בלאט, אמר על הרכש הטרי: "אנו מברכים על הגעתו של דארקו למכבי, נעזור לו להתאקלם בקבוצה מהר ככל האפשר. הוא גם כשרוני וגם צעיר, ואנחנו רואים אותו כחלק מהעתיד של הקבוצה. אנחנו יודעים שגם היום הוא יכול לתת לנו חלק מהדברים שחסרים לנו, בתור גבוה חזק, אתלטי וכשרוני. ייקח קצת זמן, צריך סבלנות, אבל אנחנו מאמינים שהוא מאוד יכול לעזור לנו".