בתקיפה האווירית בעיר ארסל, הסונית ברובה, לא דווח על נפגעים. עשרות מורדים ואזרחים מצאו שם מקלט לאחר שנמלטו מהעיר הסורית קוסייר, שאותה כבשו כוחות אסד בשבוע שעבר.
ובמחוז דיר א-זור שבמזרח סוריה מדווחים המורדים על טבח נוסף, הפעם לא של כוחות אסד
בתושבים אלא של מורדים סונים במוסלמים שיעים. בסרטון שהועלה לרשת אתמול, תחת הכותרת "הניקוי של חתלה", נראים עשרות חמושים נושאים דגלים שחורים של תנועות איסלאמיסטיות ויורים ברחובות העיירה.
"הנפנו את דגל 'אין אלוהים מבלעדי אללה' מעל בתיהם של הכופרים השיעים, ולוחמי הקודש חוגגים", מסביר הצלם. רבים מהחמושים בסרטון הם כנראה אנשי ג'בהת אל-נוסרה, המזוהים עם אל-קאעידה. "זה אזור סוני, הוא לא שייך לקבוצות אחרות", צועק אחד הלוחמים.
ארגון זכויות האדם הסורי, המרבה לדווח על זוועות משני הצדדים, אמר שמניין ההרוגים מגיע ל-60 וכי רוב הקורבנות הם אנשי מיליציות התומכות באסד. הזרם העלווי, שעמו נמנה אסד, התפצל מהשיעה. רוב המורדים סונים.
כרם בדרן, פעיל ששוחח עם רויטרס מדיר א-זור, אמר כי רק 20 אנשים נהרגו וכי 20 נלקחו בשבי. הוא טען כי המניע אינו עדתי וכי ההתקפה נובעת שניסיונה של דמשק לגייס לשורותיה סוכנים באזור הנשלט על ידי מורדים כבר שנה.
הארגון אמר כי תושבים שיעים רבים בעיר המעורבת נמלטו ממנה. חלק מהפעילים סיפרו שההתקפה על העיר כללה הוצאות להורג והעלאה באש של אתרים קדושים לשיעים.
Read this article in English