הניסיון הקודם היה כושל, אבל הפעם הילרי קלינטון לא מתכוונת להשאיר פתח לשום תוצאה אחרת פרט לניצחון, פרט לנשיאות: על פי דיווחים בכמה אתרים, קלינטון עתידה להכריז ביום ראשון הקרוב על התמודדות לנשיאות ארצות הברית בבחירות 2016, במטרה להיות הנשיאה האמריקנית הראשונה.
אתר החדשות "ניו יורק דיילי ניוז" דיווח זאת לראשונה הלילה (יום ו') מפי גורמים המקורבים למזכירת המדינה לשעבר, לאחר דיווחים רבים בכלי תקשורת אמריקניים בימים האחרונים לפיהם קלינטון צפויה להכריז על מועמדותה בזמן הקרוב. ב"גרדיאן" הבריטי נכתב כי אשתו של נשיא ארה"ב ה-42 צפויה להודיע זאת במהלך ביקור באיווה, אחת ממדינות המפתח. הדיווח טרם אומת מפי מקור רשמי בסביבתה של קלינטון.

קלינטון רוצה להיכנס למרוץ בצעדים קטנים. עם רזומה של רעיית הנשיא, סנאטורית ומזכירת המדינה של ארה"ב, אין לה צורך להציג את עצמה לציבור כפי שנדרשים לעשות מועמדים אחרים. לכן מסתמן שקלינטון תכריז על מועמדותה לתפקיד באמצעות סרטון וידאו שיופץ ברשתות החברתיות.
ככל הנראה תפתח קלינטון את הקמפיין שלה בכמה אירועים קטנים במדינות שבהן תתקיים הצבעה מוקדמת, לרבות באייווה ובניו-המפשיר שבהן יהיו הבחירות המקדימות הראשונות. הדגש בתחילת הקמפיין שלה על התקשורת הדיגיטלית נועד לנסות ולפנות לקהל צעיר יותר, במיוחד בעקבות שתי מערכות הבחירות בארה"ב, שבהן המדיה הדיגיטלית הפכה לחשובה במיוחד.
הסקרים מנבאים לקלינטון ניצחון קל בפריימריז, אך בו-זמנית צופים לה מאבק לא קל במערכת הבחירות מול המועמד שייבחר לייצג את המפלגה הרפובליקנית. עד כה הודיעו הסנאטורים טד קרוז וראנד פול על כוונתם להתמודד בפריימריז של המפלגה הרפובליקנית. בין המועמדים האחרים ששמם עלה נמצא הסנאטור מארק רוביו, ורשימה גדולה של מושלי מדינות ובהם מושל ניו ג'רזי כריס כריסטי.
עם זאת, הפייבוריט לניצחון בפריימריז הרפובליקנים הוא כנראה מושל פלורידה ג'ב בוש, בנו של הנשיא ה-41 ג'ורג' בוש ואחיו של ג'ורג' וו. בוש, הנשיא ה-43. אם אכן הילרי קלינטון וג'ב בוש ינצחו בפריימריז של מפלגותיהם, יהיה זה שחזור של קרב קלינטון-בוש ב-1992, אז ניצח הבעל ביל את האב ג'ורג' הרברט ווקר.
בעיני הסמנים השמאלניים במפלגה הדמוקרטית, קלינטון נחשבת כידידה של הטייקונים, והיא בעצמה מולטי-מיליונרית. קלינטון מצדה מתכוונת לקדם קמפיין למען מעמד הביניים ולשוויון לנשים. מטה קמפיין הבחירות שלה, למשל, עתיד להתמקם בבניין משרדים ברובע ברוקלין שבעיר ניו יורק, שבו מתגוררים בעלי מעמד נמוך יותר, ולא ברובע מנהטן העשיר.