אחרי עונש ההשעיה על תנאי - הגיע עונש השעיה בפועל: עו"ד יעקב קלדרון, הושעה אתמול (יום ג') מלשכת עורכי הדין למשך שש שנים ואשתו עו"ד חנה קלדרון הושעתה לשלוש שנים לאחר שהשניים הורשעו בקובלנה שהגישה נגדם ועדת האתיקה המחוזית של לשכת עורכי הדין. השניים הורשעו בעבירות של מעשים הפוגעים בכבוד המקצוע עריכת דין, עיכוב ושליחת יד בכספי פיקדונות שלא כדין, אי החזקת כספי פיקדונות בחשבון פיקדון ואי שמירת ערכו של פיקדון. העונש שהוטל עליהם בבית הדין המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב ייכנס לתוקף בתחילת חודש פברואר. נגד בני הזוג הוגשו עוד כמה קובלנות נוספות.
מגזר הדין עולה כי השניים קיבלו 41,159 שקלים מאדם במסגרת תיק הוצאה לפועל שאותו ניהלו עבורו. הם לא העבירו לידו את הסכום, למעט 10,000 שקלים. בית הדין דחה את טענותיהם בעניין זה.
בנוסף, אותו אדם שילם להם 200 אלף שקלים לצורך תשלום הפרש אגרה בגין כתב תביעה מתוקן שהגישו בשמו כאשר לפני בית הדין – כספים אלו לא שולמו מעולם על-ידי עורכי הדין יעקב וחנה קלדרון לקופת בית המשפט ואף לא הושבו לאיש שהעביר להם את הסכום.
בנוגע לקובלנה זו קבע בית הדין כי המצב המשפטי אינו מאפשר הרשעת הנאשמים בעבירה על כלל 40 לכללי האתיקה, משאין מדובר בכספים שהועברו לידי הנאשמים על-ידי גורם שלישי, אולם הם הורשעו בגין כך בעבירות הסל ובעבירה של אי החזקת כספי פיקדונות בחשבון פיקדון.
בשלב הטיעונים לעונש הוצגה ההרשעה של עו"ד יעקב קלדרון בגין פעולה וייצוג תוך ניגוד עניינים, החלטה שאינה חלוטה וערעור עליה תלוי ועומד בבית הדין הארצי.
בגזר הדין נכתב כי מדובר בעורכי דין ותיקים, שבמשך שנים ארוכות ניהלו משרד עורכי דין שהתמחה בתחום הקניין הרוחני, העסיקו שכירים וייצגו לקוחות. עוד נכתב כי "נראה, אפוא, כי אכן צירוף של נסיבות קשות הוביל את הנאשמים לסחרור מקצועי וכלכלי, שהוביל לסגירת משרדם והוא אף עומד ברקע העבירות שבהן הורשעו. עם זאת, ברור, שאין לקבל פתרון של שליחת יד בכספי לקוחות כמתקבל בשום אופן על הדעת. העבירות שבהן הורשעו הנאשמים הן מן העבירות החמורות ביותר שניתן לייחס לעורך דין".
חברי בית הדין המשמעתי כתבו בהחלטתם כי העונש על עבירות מסוג זה הוא בין כמה שנות השעיה להשעיה לצמיתות. "במצב דברים זה, ובהתחשב במכלול הנסיבות שפירטנו, נראה לנו שאין מנוס מהשתת עונש השעיה לתקופה משמעותית", כתבו חברי בית הדין.
"אולם מאידך ניתן לדעתנו – וזאת בעיקר בהתחשב בעברם של הנאשמים, בגילם, בוותק שלהם המקצועי ובעובדה שהתרשמנו שאכן הם עושים מאמצים להתמודד עם המצב שאליו נקלעו – להימנע מגזירת עונש של הוצאה מהלשכה".
בסופו של דבר הושעה עו"ד יעקב קלדרון לתקופה של שש שנים ועו"ד חנה קלדרון הושעתה למשך שלוש שנים. כמו כן הוטל עליהם קנס של 2,500 שקלים והשעיה על תנאי.
מלשכת עורכי הדין נמסר: "גזר הדין של ביה"ד המשמעתי מדבר בעד עצמו. כפי שהתבטאנו בעבר לשכת עורכי הדין תגלה אפס סובלנות כלפי עבירות של שליחת יד בכספי לקוחות ומעילה באמונם. העונש החמור שהוטל מהווה מסר ברור הן לציבור בכללותו והן לציבור עורכי הדין ולפיו אנו נסלק ונוקיע כל עו"ד אשר יעז לשלוח יד ולמעול בכספי לקוחות".