מוסטפה, נזכיר, חטף את המטוס ועליו 72 נוסעים ואנשי צוות במהלך הטיסה מאלכסנדריה לקהיר. הוא חשף בפניהם מה שטען שהוא חגורת נפץ ואיים לפוצץ את המטוס, ואחרי הנחיתה בלרנקה החזיק במשך כמעט שש שעות בבני ערובה – תוך שמעת לעת הוא משחרר חלק מהם. במהלך הדרמה, שגרמה גם להקפצה של מטוסי חיל האוויר מישראל, הוא השליך מחלון תא הטייס מכתב ודרש להביא אליו את אשתו לשעבר, המתגוררת בקפריסין עם ארבעת ילדיהם. בסופו של דבר מעט לפני 15:00 בצהריים הוא נכנע. אחרי שאנשי צוות נראו נמלטים במורד מדרגות המטוס, ואחד מהם אפילו קפץ החוצה מהחלון, יצא החוטף בידיים מורמות, והמשבר הסתיים.
היום התבררו פרטים נוספים על החוטף סייף א-דין מוסטפה: הוא עזב את קפריסין ב-1994, ושם חיים מאז אשתו וארבעת ילדיהם המשותפים. בשנים שעברו בינתיים נולדה לאשתו בת נוספת מגבר אחר. אחרי שובו למצרים הסתבך בפלילים, וכשחטף את המטוס אתמול הוא היה בעצם בגדר "אסיר נמלט": מוסטפה ברח מהכלא בשנת 2011, בעיצומה של האנרכיה שנוצרה תוך כדי ההתקוממות העממית נגד הנשיא דאז חוסני מובארק, ולכן דרכונו נמצא ברשימה השחורה והוא אינו יכול לטוס לחו"ל. "מה אדם אמור לעשות אם הוא לא ראה את אשתו וילדיו 24 שנה וממשלת מצרים לא נותנת לו לעשות את זה?", הסביר לחוקרים את הסיבה לחטיפה.
בקפריסין מדווחים כי מוסטפה נראה לחוקרים לא יציב נפשית, אבל מצד שני אין לו התפרצויות זעם והוא מדבר ברוגע. הוא הביע חשש מחזרה למצרים, שביקשה מקפריסין להסגירו כדי למצות עמו את הדין. ככל הנראה ברקע לחטיפה עומד בכל זאת גם זעם של מוסטפה על שלטונות מצרים: במכתב הארוך שהשליך אתמול מהחלון הוא דרש לשחרר 63 אסירות מצריות, וטען כי העם במצרים עובר תקופה קשה בגלל משטרו של עבד אל-פתאח א-סיסי, שלדבריו עוצר, כולא ומענה אנשים ללא סיבה. אתמול דווח כי במהלך המשבר, בין דרישותיו הלא-עקביות, ציין מוסטפה גם את רצונו לקבל מקלט מדיני בקפריסין ולהיפגש עם גורמים באיחוד האירופי.
בית המשפט בלרנקה שאליו הובא היום החוטף האריך את מעצרו בשמונה ימים. בצאתו מבית המשפט הוא סימן לכתבים "וי". בבית המשפט התגלו פרטים נוספים על דקות החרדה על המטוס. 15 דקות אחרי ההמראה ניגש מוסטפה לדיילת וחשף בפניה מה שנראה כמו חגורת נפץ מחוברת לשלט. הוא ביקש מכל הנוסעים ואנשי הצוות למסור את הדרכונים שלהם, ואז העביר שני מסרים לאיש צוות וביקש ממנו ליידע את הטייס כי הוא חוטף ורוצה לנחות בנמל תעופה בטורקיה, ביוון או בקפריסין, ושההעדפה שלו היא קפריסין. בפתק שכתב הוא הדגיש שאם המטוס ינחת על אדמת מצרים הוא יפוצץ אותו מיד.
אמש נחתו בני הערובה בקהיר, היעד המקורי של הטיסה שלהם, אחרי שמטוס נשלח להביאם מקפריסין. אחת הנוסעות סיפרה: "15 דקות אחרי ההמראה ראינו על המסכים שהמטוס לא נמצא בדרך לקהיר אלא חוצה את הים. אנשי הצוות אמרו שיש תקלה טכנית ושצריך לטוס לקפריסין או ליוון כדי לתקן אותה. הם היו מקצועיים והגישה שלהם הייתה טבעית".