סוכת השלום של ד"ר חליל: במוצאי יום כיפור – ממש כפי המנהג של "יוצאים ממצוות ונכנסים למצוות" – הושלמה בעיר נצרת בנייה של סוכה מיוחדת במינה, שהקימו תושבים ערבים כדי לארח את שכניהם היהודים.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
"הרעיון נבט לפני שנה בערך", מספר ד"ר חליל בקלה בראיון לאולפן ynet. "הוא התגבש בנו והשנה החלטנו להוציא אותו לאור בנצרת עילית, שהיא עיר שיש בה אוכלוסייה ערבית ויהודית".
קראו עוד בערוץ היהדות:
ד"ר בקלה שהקים את הסוכה עם רעייתו, ד"ר רים, מסביר כי "סוכות הוא החג היהודי שהכי מסמל את הקשר לטבע, ומסמל שהעיקר זה לא חוזק הקירות של הבית שלנו - אלא חוזק הקירות של הלב, ואנחנו מאוד מקווים שהסוכה הזאת תהיה קרש קפיצה ליחסים ולחיים משותפים הרבה יותר טובים".
והתגובות, אם תהיתם? "מאוד טובות משני הצדדים. ידוע שהחברה הישראלית סובלת מהרבה שסעים בין קבוצות שונות, כאשר אולי השסע הכי גדול הוא בין האזרחים היהודים לערבים. לפעמים העוינות נובעת מהיעדר הזדמנויות למפגשים, וברגע שמכירים אחד את השני אנחנו הופכים להיות הרבה יותר קרובים, משנים את הסטריאוטיפים, פורצים מחסומים ומבטלים דעות קדומות ומעוותות".
הבאתם את ארבעת המינים וכל מה שצריך? זו סוכה כשרה?
"כמובן, הסוכה כשרה לחלוטין. היא נבנתה בעזרת חברינו היהודים שעזרו לנו בהדרכה והרכבה, והאירוע יכלול גם אוכל כשר, מזנונים כשרים למהדרין עם תעודת כשרות. דאגנו שהכול יהיה לפי מה שדרוש בחברה היהודית".
ד"ר שוקרי עואודה, סגן ראש עיריית נצרת עילית, מספר כי "זו יוזמה מאוד מבורכת ומאוד פרטית. אני העברתי הכול להנהלת העירייה והיוזמה התקבלה בברכה על ידי ראש העיר, סגניו ומליאת מועצת העיר".
"אנחנו רוצים להוות דוגמה מנוגדת לשנים שעברו, שבהן נצרת עילית חגגה בכותרות עם סיסמאות וקלישאות גזעניות, לצערי", הוא מדגיש. "אנחנו יוצאים לדרך חדשה של חיים משותפים, של שכנות טובה עם נצרת והכפרים הערביים מסביב - ובראש ובראשונה חיים משותפים בין ערבים ליהודים בעיר".
הוא הביע תקווה כי הרעיון המקומי הזה יהווה דוגמה לאירועים דומים בערים מעורבות אחרות. "כל הנהלת העירייה ועובדיה הוזמנו", וכי ראש העיר, רונן פלוט, עתיד להתייצב לפתיחה. "נצרת עילית זו עיר של כ-50 אלף תושבים, מתוכם כ-25% אוכלוסייה ערבית. אנחנו רוצים לעשות אירוע שמסמל חיים משותפים".
ד"ר בקלה מסכם כי "הסוכה היא סוכה עם תקווה, במטרה לבנות תקווה חדשה לחיים משותפים, ותהיה פתוחה בחול המועד סוכות (8-10/10 בשעות 15:00-20:00) עם מפגשים, אוכל בשפע כיד המלך - גם כשר, מוזיקה, נוף לעמק והרבה תקווה ואהבה".