נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ החזיר לעורך דינו הפרטי את דמי השתיקה בסך 130 אלף דולר ששילם לשחקנית הפורנו כדי שלא תספר על יחסי המיניים עם טראמפ. כך הודה הלילה (יום ה') אחד מיועציו המשפטים של הנשיא האמריקני, ראש העיר ניו יורק לשעבר רודי ג'וליאני. החזר הכסף, לפי ג'וליאני, התבצע כמה ימים לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
במהלך ראיון שהעניק לתוכנית "האניטי" ברשת "פוקס ניוז", אמר ג'וליאני שההחזר הכספי לעורך הדין מייקל כהן "תועל דרך משרד עורכי דין והנשיא החזיר את הכסף". ג'וליאני נשאל אם טראמפ ידע על ההסדר והשיב: "הוא לא ידע על הפרטים שלו ככל שאני יודע. אבל אני יודע לגבי ההסדר הכללי, שמייקל כהן יטפל בעניינים מסוג זה, כמו שאני מטפל בעניינים כאלה עבור הלקוחות שלי. אני לא מעיק עליהם עם כל דבר קטן שמופיע. מדובר באנשים עסוקים".
דבריו של ג'וליאני בריאיון ל"פוקס ניוז" סותרים את ההצהרות שמסר טראמפ לפני כמה שבועות, אז אמר שלא ידע על תשלום שבוצע לשחקנית הפורנו סטורמי דניאלס כחלק מהסכם שתיקה סודי שעליו היא חתמה כמה ימים לפני הבחירות לנשיאות. לאחר מכן אמר ג'וליאני לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" שבזמן שטראמפ העביר את 130 אלף הדולרים, כהן הסדיר את התשלום עם דניאלס מבלי שטראמפ היה מודע לכך בזמנו.
דבריו של ג'וליאני נועדו ככל הנראה לצמצם את החשיפה של טראמפ לתביעה משפטית. אולם מומחים למשפט טוענים שהם דווקא העלו כמה שאלות. אחת מהן היא אם תשלום הכסף היווה החזר של הלוואה סודית או מוגבר החזר על הוצאה של קמפיין הבחירות לנשיאות.
בחודש שעבר, בעת שהיה על המטוס הנשיאותי "אייר פורס 1", נשאל טראמפ אם ידע על התשלום לשחקנית הפורנו. הנשיא האמריקני השיב בתקיפות: "לא". טראמפ גם אמר שהוא לא ידע מדוע כהן שילם לדניאלס ומהיכן הוא קיבל את הכסף. עם זאת, בשבוע שעבר שינה טראמפ את גרסתו ואמר בריאיון טלפוני לתוכנית Fox and Friends שעורך דינו הפרטי ייצג אותו "בהסכם המשוגע עם סטורמי דניאלס".
ג'וליאני, ראש העיר ניו יורק לשעבר ועורך דין לשעבר במקצועו, הצטרף בחודש שעבר לצוות המשפטי של טראמפ. הוא אמר שהנשיא האמריקני החזיר לכהן את 130 אלף הדולרים לאורך כמה חודשים, דבר שמצביע על כך שהכסף לשחקנית הפורנו הועבר אליה ככל הנראה בתקופת המעבר בין הבחירות לבין השבעתו של טראמפ בינואר 2017, ואולי אפילו בזמן כהונתו כנשיא. ג'וליאני גם אמר ש"הולך להתברר שהתשלום היה חוקי לגמרי משום שהכסף הזה לא היה כסף של הקמפיין".
ג'וליאני אמר את הדברים בתוכנית של המגיש שון האניטי, אדם שבעצמו קשור לפרשה. באחרונה נחשף במסמכים של בית משפט שהאניטי הוא אחד מלקוחותיו של כהן. האניטי טען שהקשר שלו עם כהן נגע לייעוץ בנושא נדל"ן.
דניאלס, ששמה האמיתי הוא סטפני קליפורד, סיפרה שקיימה יחסי מין עם טראמפ ב-2006, כמה חודשים לאחר שאשתו השלישית מלניה ילדה את בנם. היא גם אמרה שאיל הנדל"ן מניו יורק דאז שילם לה כסף כדי לשמור בסוד את הסיפור כחלק מהסכם סודי שנחתם ביניהם, שכעת היא רוצה שבית המשפט יפסול אותו. דניאלס גם הגישה תביעת דיבה נגד טראמפ בעקבות ציוץ שלו מ-18 באפריל. הנשיא הרפובליקני הגיב אז בטוויטר שלו לקלסתרון שהרכיבה קליפורד של גבר שלטענתה איים עליה בחניון בלאס וגאס במאי 2011, זמן קצר אחרי שהסכימה לשתף פעולה עם המגזין " In Touch" ולספר על יחסיה עם טראמפ. לפי קליפורד הגבר המאיים דרש ממנה "לעזוב את טראמפ במנוחה", ו"לשכוח מהסיפור". לדבריה, אחרי שהביט בבתה הפעוטה הגבר אמר: "זאת ילדה קטנה ויפהפייה. חבל שמשהו יקרה לאמא שלה".
הנשיא כתב שמדובר בתרמית מוחלטת, ובקלסתרון של אדם "שלא קיים". טראמפ כתב שקליפורד "מנגנת את תקשורת הפייק ניוז למטומטמים (אבל הם יודעים את זה!)". בתלונתה מסרה קליפורד שהנשיא ידע שהציוץ שלו שקרי, והאשים אותה לשווא ששיקרה.
בתביעה שהוגשה בבית המשפט הפדרלי במנהטן אמרה קליפורד שהעובדה שטראמפ כינה את עדותה "תרמית מוחלטת" נועדה לשכנע שהיא "פברקה את הפשע ואת קיומו של התוקף - שתי עבירות על החוק בניו יורק".
הבית הלבן מסר שטראמפ מכחיש שקיים מערכת יחסים עם דניאלס. עורך הדין כהן מסר ש"לא ארגון טראמפ ולא קמפיין טראמפ היו צד העסקה עם גברת קליפורד ולא החזירו לי את הכסף על התשלום, לא בצורה ישירה או עקיפה". בדבריו של עורך הדין הוא התייחס לנשיא באופן אישי. ג'וליאני נשאל על הכחשתו של כהן ואמר שהוא לא יודע אם עורך הדין ביצע את התשלום מבלי לשאול את טראמפ, אבל ש"אין לי סיבה להתווכח על זה.
דבריו של ג'וליאני נאמרו בשעה שכהן נמצא תחת מכבש לחצים משפטי. הוא עומד בפני חקירה פלילית בניו יורק וסוכני FBI פשטו לביתו ולמשרדיו לפני כמה שבועות וחיפשו מסמכים שנוגעים להסכם השתיקה הסודי עם שחקנית הפורנו. תביעתה של דניאלס לבטל את ההסכם בינה לבין טראמפ הוקפאה עד שתושלם החקירה הפלילית נגד כהן.