זהו למעשה הסמארטפון המתקפל היחיד שכבר נמצא בשוק וניתן לקנות את גרסת המפתחים שלו. רויול היא חברה סינית שפועלת בארה"ב והיא השיקה את FlexPai בסוף 2018 תוך שהיא עוקפת את כל ענקיות הטכנולוגיה במרוץ. כתבת ynet ניסתה את המכשיר בתערוכת CES בלאס וגאס.
מה אנחנו יודעים על המכשיר? פחות או יותר הכל. מדובר בטאבלט בגודל 7.8 אינץ' שמתקפל כלפי חוץ ב-180 מעלות לגודל של סמארטפון. לפי רויול, המכשיר עומד בקלות בכ-200 אלף קיפולים. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד והמעבד הוא סנאפדרגון 855 של קוואלקום. המכשיר עצמו די עבה ומזכיר יותר טאבלט מיושן, גם בעיצוב החיצוני שלו. כשהוא מקופל לשניים, כמעט בלתי אפשרי להחזיק אותו בצורה נוחה בכף היד מאחר ושני צידי המסך מתפקדים.
כמה הוא עולה? 1,588 דולר לגרסת ה-128 גיגה בייט, 1,759 דולר לגרסה ה-256 גיגה בייט. כאמור, מדובר בגרסת מפתחים.
ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית הציגה אב-טיפוס של סמארטפון מתקפל בכנס המפתחים שלה שהתקיים בסן פרנסיסקו בנובמבר, ולפי דיווחים היא תציג את הגרסה הסופית ב-20 בפברואר, באירוע שבו היא תשיק את סדרת הדגל החדשה גלקסי S10. הסמארטפון המתקפל אמור להגיע למדפים בהמשך השנה, לא לפני מרץ-אפריל.
מה אנחנו יודעים על המכשיר? הוא יהיה מורכב משני מסכי OLED. המסך הראשי, שגודלו 7.3 אינץ', ישמש כמעין טאבלט קטן ויאפשר להשתמש בשלוש אפליקציות במקביל. יהיה ניתן לקפל את המכשיר לשניים – ממש כמו ספר – ואז להשתמש במסך המשני, הקטן יותר, שנמצא על גב המכשיר וגודלו 4.6 אינץ'.
כמה הוא יעלה? העיתון הדרום-קוריאני The Investor ציטט גורם בתעשייה שהעריך כי הסמארטפון המתקפל יעלה כ-1.5 מיליון וון קוריאני (כ-1,300 דולר). עם זאת, אנליסטים העריכו כי המחיר יהיה קרוב יותר לשני מיליון וון (כ-1,780 דולר).
איך יקראו לו? באתרי טכנולוגיה בעולם קוראים למכשיר "גלקסי X", אבל אפשרויות אחרות שהועלו הן פולד, גלקסי פולד, גלקסי F וסמסונג רייז.
מה אנחנו יודעים על המכשיר? לא יותר מדי: באירוע שהתקיים בשבוע שעבר בבייג'ינג אמר מנכ"ל חטיבת הצרכנות בוואווי, ריצ'רד יו, כי המכשיר יגיע עם מעבד קירין 980 ומודם באלונג 5000 שתומך בדור החמישי – שניהם מתוצרת עצמית. וואווי התגאתה בכך שהיא מתכוונת להשתמש בטכנולוגיה שלה ולא בטכנולוגיה אמריקנית, על רקע הקמפיין שמנהל ממשל טראמפ נגד החברה. איך המכשיר ייראה? לפי הדלפות נראה שכמו אצל סמסונג, גם וואווי תשיק מכשיר עם תצוגה כפולה – מסך מתקפל בגודל 8 אינץ' ומסך רגיל בגודל 5 אינץ'. כן, יותר גדול מהמכשיר של הקוריאנית.
כמה הוא יעלה? וואווי לא חשפה את המחיר עדיין, אבל ההערכה היא שהמכשיר יעלה סביב 1,500 דולר.
איך יקראו לו? הסמארטפון המתקפל צפוי להצטרף למשפחת מכשירי המייט של וואווי ובין השמות האפשריים שעליהם דווח אפשר למנות את מייט F, מייט פלקס, מייט פלקסי ומייט פולד. לא מאוד שונה מהשמות הפוטנציאליים של המכשיר מבית סמסונג.
זוכרים את הרייזר של מוטורולה מהעשור הקודם? ובכן, הוא חוזר – אבל הפעם בתור סמארטפון מתקפל. מוטורולה, שנרכשה על-ידי לנובו, מתכוונת לייצר כ-200 אלף מכשירים ולהשיק את המכשיר כבר בחודש הבא בארה"ב, בשיתוף חברת התקשורת ורייזון.
מה אנחנו יודעים על המכשיר? לפי איורים שהוגשו בבקשה לרישום פטנט, מבחוץ המכשיר ייראה מאוד דומה לרייזר הוותיק. אבל בפנים לא תמצאו לוח מקשים כמובן, אלא מסך מלבני ארוך שיכול להתקפל. בחלק העליון של גב המכשיר צפוי להיות מסך קטן יותר שבו ניתן יהיה להשתמש כאשר המכשיר מקופל.
כמה הוא יעלה? לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" – כ-1,500 דולר.
איך יקראו לו? סביר להניח שמוטורולה תרצה לשמור על המותג "רייזר", אולי עם איזו תוספת כלשהי שתרמז על כך שמדובר בגרסה חדשה ומתקפלת.
גם LG עובדת על סמארטפון מתקפל ולפי דיווח של העיתון הקוריאני The Investor, היא מתכוונת להציג אותו ללקוחות עסקיים מאחורי דלתיים סגורות בתערוכת MWC בסוף פברואר – בדומה למה שעשתה המתחרה סמסונג בתערוכת CES בינואר. ייתכן ש-LG תכריז במהלך התערוכה באופן רשמי על כך שהמכשיר נמצא בפיתוח.
מה אנחנו יודעים על המכשיר? לפי הדיווח הקוריאני, המכשיר יתקפל החוצה במקום פנימה - בניגוד לסמארטפון של סמסונג. "כשהוא מקופל לחצי, המסך גדול יותר ממסך ה-4.58 אינץ' של סמסונג. זה הבדל שעונה על הצורך של המשתמשים במסך גדול יותר בשני המצבים", אמר לעיתון גורם המכיר מקרוב את חטיבת המובייל של LG. כמו כן, דווח כי גוגל עומדת מאחורי הממשק של המכשיר.
כמה הוא יעלה? לא ידוע עדיין, אבל סביב ה-1,500 דולר נשמע כמו הערכה הגיונית.
איך יקראו לו? אין לנו מושג.
נשיא היצרנית הסינית, לין בין, הפתיע בשבוע שעבר כאשר הפיץ ברשת החברתית הסינית weibo סרטון שבו הוא מציג את הסמארטפון המתקפל הראשון של החברה. לין ציין כי מדובר באב-טיפוס ראשוני וכי בחברה ישקלו ייצור המוני אם יקבלו פידבק חיובי מהגולשים. ייתכן שהחברה תציג את המכשיר בתערוכת המובייל בברצלונה.
מה אנחנו יודעים על המכשיר? בניגוד לסמארטפון המתקפל של סמסונג, שמורכב משני מסכים, המכשיר של שיאומי הוא למעשה טאבלט שמתקפל לשלושה שלישים. לדברי לין, התצורה הזאת היא "שילוב מושלם בין סמארטפון וטאבלט". מה גודל המסך? את הנתון הזה הוא לא חשף.
כמה הוא יעלה? כאמור, מדובר כנראה באב-טיפוס, כך שמוקדם לדעת כיצד שיאומי תחליט לתמחר אותו. עם זאת, החברה ידועה במחירים האטרקטיביים שלה ולכן סביר להניח שנקבל מכשיר במחיר משתלם יותר לעומת מתחרות כמו סמסונג, וואווי ואחרות.
איך יקראו לו? נשיא שיאומי הציג שני שמות אפשריים – דואל פלקס ומיקס פלקס – וקרא לגולשים להביע את דעתם.
אפל צפויה להשיק סמארטפון מתקפל בשנים הקרובות, אבל סביר להניח שלא נראה אותו ב-2019. ענקית הטכנולוגיה האמריקנית לא ממהרת לאמץ טכנולוגיות חדשות (מכשיר הדור החמישי הראשון שלה אמור להגיע רק ב-2020, הרבה אחרי המתחרות) ובתעשייה מעריכים כי היא ממתינה שטכנולוגיית המסכים הגמישים תבשיל – וזה עשוי לקרות רק בעוד שנה או אפילו שנתיים.