>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
אינטל מחדשת את התוכניות לבניית המפעל בקרית גת
בלב המחלוקת שר הפנים אריה דרעי, רשות מקרקעי ישראל, ומחוז דרום במנהל התכנון. דרעי שומר את השטח ממערב לבניית דירות לחרדים; מנהל התכנון מעדיף שהעיר תתרחב דרומה, בזכות הקרבה למקומות עבודה ולרכבת, אך שטח זה נתון למחלוקת עם המושב עוזה; לבסוף, רשות מקרקעי ישראל מעדיפה לפתח שטח זמין אך מרוחק בצפון העיר. רק לאחר שהגופים יסכימו ביניהם, תקודם תוכנית שתשרטט את גבולות הפיתוח של קריית גת.
לפיכך החלה רשות מקרקעי ישראל לקדם תוכנית חדשה מצפון לכרמי גת, על קרקעות פנויות לבנייה. אבל הוועדה המחוזית לתכנן ובנייה דוחה אותה ומבקשת לקדם תוכנית מדרום לעיר, בשטח בין קריית גת למושב עוזה. מיקום זה נחשב נכון מבחינה תכנונית, בהיותו קרוב ללב העיר ולאזור התעסוקה שבו בין היתר שוכן מפעל אינטל, ויאפשר רצף עירוני. אך רשות מקרקעי ישראל לא הגיעה להסכמות עם עוזה. בשבוע שעבר הוועדה המחוזית דרום החליטה כי תינתן עדיפות לקידום תוכנית ברובע הדרומי. כעת הדרך היחידה של רשות מקרקעי ישראל לעקוף ההחלטה זו היא לקדם תוכנית במסלול המהיר של הותמ"ל. אלא שעתיד הותמ"ל לוט בערפל משום שהיא הוקמה ב-2014 בהוראת שעה זמנית לחמש שנים, ובאין ממשלה קבועה לא ברור מה יעלה בגורלה.
מרשות מקרקעי ישראל נמסר: "השכונה שתוכננה ממערב לכביש 40 אינה רלוונטית להמשך הרחבת העיר; כיוון הפיתוח על אדמות עוזה נפסל בעבר ואינו זמין גם בשלב זה. אי לכך, רמ״י פועל בקידום תכנון מקביל מצפון ומדרום לעיר".
ממשרד הפנים נמסר: "על פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה, מנועה הוועדה הגיאוגרפית להעביר המלצותיה לאישור שר הפנים. פעולתה תחודש עם כינונה של ממשלה חדשה ומנויו של שר פנים".