המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"
פעילות גופנית בכל גיל. בשנים האחרונות אנו עדים להצטברות חסרת תקדים של ראיות איכותיות אשר אינן מותירות ספק מה רבה תרומתה ועד כמה חשובה קיומה של פעילות גופנית סדירה הן בגילאים צעירים וכמובן גם בקרב מבוגרים בני 50 ומעלה.
בין היתרונות הבולטים של פעילות גופנית בדגש על אימון התנגדות ואירובי ניתן לייחס סיבולת לב ריאה טובה יותר, שימור מסת שריר, בשילוב תזונה מאוזנת עזרה בשמירה על הרכבי גוף ויחס בין מסת שריר לשומן, איזון ושמירה על מדדים מטבוליים תקינים כגון שומנים וסוכר בדם, עזרה בציפוף וחוזק העצם, עלייה בתוחלת החיים ואיכות חיים טובה יותר, בריאות מנטלית ותפקוד קוגניטיבי.
עוד במדור 60 פלוס:
הקשר המפתיע בין מוסיקה ופעילות גופנית בגיל השלישי
בני 65 ומעלה? 4 קבוצות המזון שיחזיקו אתכם בריאים
מחוץ לקופסה: 5 יעדים לטיול בגיל השלישי
בכדי לסבר את האוזן נסביר כי טאי צ'י הינה אומנות לחימה סינית עתיקה המתורגלת על ידי מיליוני אנשים ברחבי תבל. שיטה זאת בניגוד לאומניות לחימה אחרות אשר מתורגלות לשם הגנה עצמית מתאפיינת בתנועות איטיות וזורמות מה שהופך אותה לפופולרית בקרב שוחרי כושר ובריאות.
באשר לאימוני התנגדות, אלו אותם אימונים אנ-אירוביים המתבצעים כנגד התנגדות חיצונית ובין השאר על ידי משקוליות, גומיות, משקל גוף, רצועות TRX, מכשירים כגון אלו הפזורים בגינות וכמובן אותם מכשירים המצויים בחדרי הכושר.
כאמור, לצורך הסקירה שפורסמה זה החודש, נאספו כ-648 כתבות שונות אשר לוקטו משבעה מאגרי מידע.
מתוך מאות מחקרים אלו רק כ-7 מחקרים נמצאו כעונים על דרישות הסף לסקירה שיטתית זאת.
703 משתתפים ומשתתפות בני 50 ומעלה, חלקם בריאים וחלקם בעלי היסטוריה של נפילות, או בשלבים מסוימים של ארטריטיס, לקחו חלק במחקרים.
באשר לנפח האימונים השבועי, דווחו כי בין 2.5-7 שעות שבועיות של אימונים אשר התבצעו למשך זמן תקופתי של בין 3-12 חודשים לפחות.
מלבד במחקר אחד, הנבדקים הדגימו שיפור משמעותי בכוח השריר בפלג הגוף העליון והתחתון, בגמישות ובתנועתיות, ביכולת האירובית ובשיווי המשקל.
יחד עם זאת, ולמרות שאלו הם היבטים חשובים באימון לבני גיל הזהב, ראוי לציין כי בשום התערבות בסקירה זאת לא נבדקה ההשפעה על איכות החיים, על הפחד מנפילות ועל הבריאות המנטלית.
סקירה זאת מהווה עדות נוספת לתועלת וחשיבותה של הפעילות הגופנית הסדירה בכל גיל. אמנם קצרה היריעה בכדי לפרט את ההמלצות המלאות לפעילות גופנית אצל מבוגרים אך בהתייחס לסקירה זאת נראה כי הנתונים העולים מתוך הכתוב מתיישבים עם ההמלצות הקיימות:
הכותב הוא מאמן כושר אישי ומדריך ספורט מוסמך ממכון וינגייט
צפו בתרגילים פשוטים לחיזוק היכולת לביצוע שתי פעילות יחד בקרב מבוגרים
בשיתוף "מגדלי הים התיכון"