שתף קטע נבחר

הקשר המפתיע בין מוסיקה ופעילות גופנית בגיל השלישי

איזה סוג של פעילות גופנית באמת חשוב בגיל השלישי ועל איזה סוג אימון בשום פנים ואופן אסור לוותר? מנהל מתחם הספורט במגדלי הים התיכון גני תקווה מזמין אתכם לבחון עובדות שלא רק עושות שכל, אלא גם מצילות ומשפרות איכות חיים - לאט, לאט אבל בטוח

המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

  

הגוף שלנו ככלי. ככל שנחשוב על כך, כמטפורה, גוף האדם דומה מאוד לכלי נגינה, ככל שנדע להשתמש בכלי הנגינה בצורה מיומנת יותר, כך נדע להפיק ממנו צלילים איכותיים יותר, מוזיקה ערבה לאוזניים.

 

לכלי הנגינה ממש כמו לגוף יש בלאי טבעי. ככל שנטיב ונשמור עליו, כך נצליח להאט את מחוגי הזמן וליהנות ממנו בצורה משמעותית לאורך שנים רבות.

 

עוד במדור 60 פלוס:

משרוקית ועט: 5 טיפים להגנה עצמית בגיל השלישי

מחקר: התכונות המשותפות של בני ה-100

הקשר בין אינטימיות לאושר בגיל השלישי

 

גיוון - זה הסוד  (צילום: shuttestock) (צילום: shuttestock)
גיוון - זה הסוד (צילום: shuttestock)
 

בגיל מבוגר - אל תבצעו פעילות אחת, גוונו

במסגרת תפקידי, כמנהל מתחם ספורט במגדלי הים התיכון, אשר מנוהל מקצועית על ידי קבוצת הולמס פלייס, אני אמון על חדר הכושר, בריכת השחיה והסטודיו בבית בגני תקווה. החלק הארי של הדיירים, בני הגיל השלישי פוקד רק סוג אחד של פעילויות וחש שבכך "מילא את חובתו".

 

אך לא כך הם פני הדברים, מבוגרים המקפידים להשתמש בכל מתקני הספורט שלנו ומבצעים פעילות מגוונת, פורחים ומשתפרים כל העת לעומת אחרים שחוזרים על פעילות מונוטונית בודדת, הליכה על הליכון לדוגמא, אלו במקרה טוב, רק משמרים את רמת הביצועים שלהם.

 

אז מה מומלץ לעשות? לעשות הכל! במתינות ותוך כדי הקפדה על טכניקת ביצוע מדויקת.

 

6 דגשים לפעילות גופנית מחזקת

הסוד טמון בגיוון המונח "כושר הגופני" מורכב ממרכיבים רבים ומגוונים. חלקם נגישים וידועים יותר לכלל הציבור וחלקם פחות.

 

1. סבולת לב-ריאה. יכולות מערכות הלב והריאה לבצע מאמצים תת-מרביים וממושכים לזמן רב ככל הניתן, בפעילויות אירוביות: שחייה, ריצה קלה והליכה, רכיבה על אופני כושר וכדומה.

 

2. סבולת שרירית. היכולת להתמיד בפעולה מאומצת שמעורבות בה מספר קבוצות שרירים, זמן רב ככל הניתן. לדוגמא, קימה מישיבה לעמידה מספר רב של פעמים, כפיפות בטן ועוד.

 

3. כוח. היכולת להתגבר על התנגדות גבוהה בשימוש השרירים. כך לדוגמא לחיצת חזה עם משקולות, חתירה גבית כנגד משקל וכדומה.

 

פעילויות המבוססות על שלושת מרכיבים אלו הן לרוב הנפוצות ביותר בקרב אוכלוסיית הגיל השלישי, אך אינן נותנות מענה כולל ומדויק לאתגרים היומיומיים הניצבים בפני אוכלוסייה זו. בואו ונראה ביחד על מה עוד בכל זאת כדאי לשים דגש:

 

4. גמישות. היכולת להניע איברים בקלות ובטווח התנועה המקסימלי (הטווח נמדד במפרקי הגוף). חשיבות הגמישות תופסת משנה תוקף בגיל השלישי. על מנת לשמור על עצמאות תפקודית, נדרשת רמת גמישות טובה המצריכה תרגול קבוע.

 

כאשר מרכיב הגמישות עולה אנחנו משמרים את טווחי התנועה הטבעיים של הגוף שלנו, שומרים על הגוף מפני פציעות מיותרות ומאפשרים לו לבצע את המטלות היומיומיות ללא כאב. כמו לדוגמא לשרוך את שרוכי הנעלים באופן עצמאי או להגיע למדפים הגבוהים בארונות המטבח.

 

5. שיווי משקל. היכולת לפקח ולשלוט על איברי הגוף, לדוגמא: עמידה על רגל אחת, עמידה על קצות האצבעות ועוד.

 

תרגול שיווי משקל יומיומי בגיל השלישי תורם משמעותית לתחושת היציבות והמיקום במרחב של המתרגל וכן לתחושת הביטחון העצמי שלו.

 

6. הסוד הוא בשילוב. זכרו, ממש כמו שאי אפשר לנגן יצירה מוזיקלית המתבססת על תו אחד בלבד או שניים, כך גם הגוף שלנו זקוק לספר תווים מלא על מנת שנוכל לנגן את מנגינת חיינו במלוא הדרה.

 

 

הכותב הינו מאמן כושר מוסמך ממכללת וינגייט עם התמחות לפעילויות בגיל השלישי, יציבה, גמישות ושיווי משקל ומנהל מתחם הספורט מגדלי הים התיכון גני תקווה  

 

 

המאמר באדיבות מגזין "מעניין במגדלים" מרשת מגדלי הים התיכון

 

 

 

צפו בד"ר אילת דונסקי, ראש המגמה לפעילות גופנית בגיל המבוגר במכללה האקדמית בוינגייט מנחה תרגול משולב לחיזוק

 

בשיתוף "מגדלי הים התיכון" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
הקשר בין מוסיקה לפעילות גופנית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים