שלושה ימים אחרי ההוראה לבטל את ההקלות על עזה - מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע כי "לאור השקט היחסי בימים האחרונים והפסקת בלוני הנפץ, הוחלט בתום התייעצות ביטחונית על החזרת הצעדים האזרחיים שהופסקו בסוף השבוע האחרון".
לפי לשון ההודעה, אם השקט יישמר, מרחב הדיג ברצועה יורחב מחר בחזרה ל-15 מיילים ימיים, וישראל תעניק 2,000 היתרי כניסה נוספים לסוחרים מעזה שיעמדו כעת באופן תקדימי על 7,000 היתרים. "המשך המדיניות ייקבע רק על פי המעשים בשטח. חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה וממנה. ככל שלא יישמר השקט, מדינת ישראל תנהג בהתאם", צוין.
הבוקר אותר ראש נפץ של טיל RPG בפרדס בין שני קיבוצים במועצה האזורית אשכול. חבלן משטרתי הוזעק למקום והשמיד את החפץ החשוד.
ביום ראשון נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראשי הרשויות המקומיות בעוטף עזה, ואמר להם כי הוא יתקשה להורות על מבצע משמעותי בעזה בתקופה שלפני הבחירות. נתניהו אמר כי "אנו נערכים לכל התרחישים, כולל מבצע רחף היקף. אם לא תהיה ברירה אז זאת גם אופציה. הסדרה עדיפה ממלחמה ואנחנו חייבים למצות את התהליכים".
פורום ראשי הרשויות בעוטף מסר בתום הפגישה כי "הבהרנו לרה"מ כי העובדה שישראל נמצאת בתקופת בחירות שאינה נגמרת, לא יכולה לגרוע, ולו במעט, מהשמירה על ביטחון 60 אלף אזרחי מדינת ישראל שמתגוררים בעוטף עזה ובשדרות". ראשי הרשויות הציגו בפני ראש הממשלה את מסמך ההבנות לקידום יישובי העוטף ויצירת יציבות ביטחונית ושקט ארוך טווח לאזור.