לומברד אודייר מעריכים כי ההתפתחויות הגיאו-פוליטיות האחרונות עשויות להביא לשינויים משמעותיים בשווקים הפיננסיים, ובראשם ירידת מחיר הנפט, התחזקות הדולר וירידה בתשואות האג"ח האמריקאיות. על פי ההערכות, מחיר חבית נפט מסוג ברנט עשוי לרדת לרמה של 65 דולר בתוך שנה, עם אפשרות לירידה נוספת לאזור 60 דולר, זאת כחלק ממאמצי הממשל האמריקאי לייצב מחדש את שוק האנרגיה ולהוזיל את מחירי הדלק בארה"ב.
אחת הדרכים המרכזיות להשגת יעד זה היא הסרת הסנקציות על ייצוא האנרגיה הרוסית, במהלך שמצריך שיתוף פעולה מצד הודו וערב הסעודית. בעוד שתוספת היצע עשויה ללחוץ כלפי מטה על מחירי הנפט, גורמים פיסקליים ימנעו מהם לקרוס לחלוטין, שכן מדינות כמו ערב הסעודית ורוסיה, כמו גם חברות האנרגיה האמריקאיות, זקוקות לרמות מחיר מסוימות כדי להמשיך בהשקעותיהן. ירידה מתמשכת במחירי הנפט עשויה להוביל להפחתת האינפלציה בארה"ב בשיעור של 0.3 עד 0.5 נקודות אחוז, אך מנגד, מדיניות סחר והגירה של הממשל החדש עשויה להשפיע עליה בכיוון ההפוך.
ציפיות האינפלציה לטווח הארוך, אשר כיום נעות סביב 2.25%-2.5%, צפויות לרדת לכיוון 2% ואף נמוך מכך במהלך השנה הקרובה, מה שעשוי לתמוך בירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים לכ-4%, נמוך מהתחזיות הנוכחיות של 4.5%. שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, צפוי להוביל מדיניות שתוזיל את עלויות החוב של הממשל, כאשר תשלומי הריבית מהווים כיום 10% מהוצאות הממשל השנתיות.
במקביל, ממשל טראמפ מתכנן מהלכים להפחתת ההוצאה הציבורית, לרבות קיצוצים תקציביים משמעותיים בהשפעתו של אילון מאסק, לצד הורדת מס החברות כדי לעודד השקעות זרות ישירות. אחת המטרות המרכזיות היא העברת נטל מימון הביטחון לבעלות בריתה של ארה"ב, בדגש על אירופה.
ההפשרה האפשרית ביחסים בין ארה"ב לרוסיה עשויה גם היא להשפיע על השווקים. הסרת הסנקציות על רוסיה תאפשר חזרה לשימוש בדולר בסחר הרוסי, מה שעשוי להוביל להפשרת נכסי הבנק המרכזי הרוסי ולשילוב מחדש של בנקים רוסים במערכת התשלומים SWIFT. מהלך כזה עשוי להעניק דחיפה לאגרות חוב ומניות רוסיות, לצד שיפור הנזילות בשוקי ההון במדינות מתפתחות.
במקביל, התחזקות הדולר נראית בלתי נמנעת, הודות למעמדו המחוזק כמטבע רזרבה עולמי ולפערי הריביות האטרקטיביים שהוא מציע. התחזיות מצביעות על כך ששער האירו מול הדולר עשוי לרדת ל-0.98 דולר לאירו, והלירה שטרלינג ל-1.16 דולר לשטרלינג בתוך שנה. מצב זה עשוי להוביל להאטה זמנית בביקוש לזהב מצד בנקים מרכזיים, מה שעשוי להביא לתיקון במחירו.
באירופה, ההשלכות עשויות להיות מורכבות יותר. המשקל הפוליטי והכלכלי של היבשת הולך ופוחת בעולם רב-קוטבי, והאיחוד האירופי עשוי למצוא עצמו בפני דילמה: ליהנות מהסרת הסנקציות על רוסיה ומחירי אנרגיה נמוכים, או לנקוט קו עצמאי יותר מול השפעת ארה"ב וסין. במצב הנוכחי, האינטרסים של אירופה נראים פחות מתואמים עם אלה של וושינגטון, דבר שעשוי להוביל להטלת מכסים אמריקאיים על מוצרים אירופיים, שעלולים לגרור תגובת נגד ולהכביד על כלכלה המבוססת על יצוא.
בתוך כך, מחזיקי איגרות חוב אירופאיות עשויים למצוא הזדמנות להשקעה, שכן תשואות האג"ח ביבשת צפויות לרדת בשנה הקרובה. בעולם שבו מבנה התשואות משתנה והסדר הכלכלי הגלובלי הופך לפחות יציב, ניהול סיכונים ופיזור רחב של השקעות הופכים להיות חיוניים מתמיד.
אין לחברת ידיעות תקשורת בע״מ, לאתר ynet או לחברת המברקה פתרונות תקשורת בע״מ זיקה כלשהי לתוכן במובן של ניגוד עניינים או של עניין מיוחד. הכתוב אינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות במידע בסקירה זו כעובדתי או כמכלול כל המידע הידוע, ולכן אין להסתמך על הכתוב בה ככזה.