מי ינצח במבחן הפופולריות של שוק הטאבונים הטרנדיים שצוברים תאוצה משנה לשנה? טאבוני החשמל שכוחם נמצא בסימן עלייה או טאבוני הגז הוותיקים הקלאסיים והנחשבים יותר על ידי אניני הטעם הישראלים? על פי ממצאי בדיקת הטאבונים המקצועית שערכנו בבית הספר לבישול "דן גורמה" בסיוע שלושה שפים בהובלת רענן נוסל שנבחר לאחרונה לאחד מ-100 הפיציולו (מומחי הפיצה) הטובים בעולם — הטאבונים החשמליים מאיימים בהחלט על טאבוני הגז. הסיבה: הביצועים שלהם מפתיעים ומחיריהם אף יותר זולים.
"הפיצות הטובות ביותר שאכלתי בחיי נאפו דווקא בטאבונים חשמליים", מצהיר השף אבי שטייניץ, מארח הבדיקה שערכנו, האחראי על הקולינריה בדן גורמה. "אירופה מלאה בטאבונים חשמליים ומי שעמוק במקצוע יודע שלתיירים מכינים פיצות בטאבונים של גז, אבל כשצריך לייצר כמויות של פיצות מכינים אותן בטאבונים חשמליים".
לא רוצים לפספס אף כתבה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
כתבות נוספות רק למנויים:
מי שחולל את המהפך בשוק הטאבונים בישראל היה הטאבון החשמלי של "נינג'ה" שהושק בסוף יוני לפני כשנה. "השוק הזה השתנה כמו בכל שוק בתחום החשמל אליו נכנס המותג", מסביר ערן ארליך סמנכ"ל סחר של רשת א.ל.מ. אם עד כניסת הנינג'ה לתחום שלטו טאבוני הגז על כ-80% מהשוק, הרי שהיום התכווץ חלקם לכ-50% מהשוק. אחרי הכל עולם הגז יקר יותר. "אלקטרה" שעסוקה בהעצמת מוצרי המותג הפרטי שלה, נכנסה הקיץ עם טאבון חשמלי שהפתיע גם את המומחים שלנו (ראה בדיקה) ומנסה להתמודד בקריטריונים שמציבים טאבוני הגז, בביצועים בכשליש מחיר. "לפני שנה זיהינו את מה שקורה בשוק הטאבונים, תחום שהמכירות בו היו אפסיות עד לא מזמן", מספר ארז וסנר סמנכ"ל רשת "מחסני חשמל" שבבעלות אלקטרה. "צמיחתו התחילה בקורונה ונמשכה עם המלחמה עם הישיבה והאירוח שעברו יותר לבתים. יש לכך השפעה על האצת הצמיחה".
בשלב ראשון ניסו בחברה להביא מודלים חשמליים שיחקו את מוצרי "אוני" — המותג הנחשב והמוביל בשוק טאבוני הגז. "הבאנו תחת מותג הבית טאבון גדול יותר (16 אינטש) ב-999 שקל, וקטן יותר (13 אינטש) ב-699 שקל וראינו שאנשים רוצים את המוצר. בחצי שנה מכרנו 560 יחידות, ממוצר, שכאמור איש לא הכיר קודם". השנה הביאו דגם חדש תחת מותג "אלקטרה" שעובד לטענתו כמו ה"נינג'ה" אותו ממשיכים למכור ברשת, והוא עדיין המותג החזק ביותר שהיא מוכרת.
"טאבוני החשמל הם אלו שהוציאו את הקטגוריה משוק של עשירים יודעי דבר, לשוק של כל עם ישראל", מציין וסנר, שצופה שהמכירות ימשיכו לגדול גם הקיץ.
8 צפייה בגלריה


פיצה בטאבון. "הפיצות הטובות ביותר שאכלתי בחיי נאפו דווקא בטאבונים חשמליים"
(צילום: יריב כץ)
גם ב-KSP מרגישים כבר היטב את העלייה ברכישת הטאבונים השנה, גידול של 50% בהשוואה לשנה שעברה לדברי אביחי שכטר סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה. המגוון שמציעים ברשת ובאון ליין מגיע ל-40 סוגים שונים של טאבונים, לעומת 25 דגמים ב-2024. עלייה משמעותית מאוד במגוון שכולל החל מטאבוני פיצה בסיסיים במחיר של 599 שקל ליחידה ועד לטאבון אבן איטלקי גדול ב-14,000 שקל.
בעקבות הזינוק בקטגוריה, ניכרת גם עלייה מקבילה במוצרים הנלווים כמו שולחן לטאבון, כיסויים, מרדה וכף ואפילו תבלינים. מכיון שהחלק הנכבד של הפריטים בקטגוריה יקר, יש לא מעט שרוכשים אותם באילת כדי לחסוך את המע"מ.
"קיץ 2025 יהיה טוב לטאבונים שמכירותיהם יגיעו לשיאים שלא ראינו", צופה ליאור לוי סמנכ"ל "שריג אלקטריק" יבואנית נינג'ה. "הצטיידנו במלאי של אלפי יחידות, עד עכשיו הצלחנו למכור השנה מאות".
ערב שבועות סימן את התחלת העונה. בקיץ עתיר אירוח בחוץ על המרפסת, הפנטהאוז או הגינה — תרבות אירוח שהתחילה לפרוח בקורונה. אפשר לומר שהפיצה הביתית מתחילה לתפוס את מקומה יותר ויותר כמתחרה קוראת תגר על המנגל. היא מהירה יותר, אין ריח של שריפה, אין צורך לנפנף והמכשירים החשמליים של הדור החדש מאפשרים, בחלקם לפחות, גם לנעדרי מיומנות בישול להנפיק תוצאות זולות.
"היא גם זולה יותר", מחשב בזריזות נוסל. "ב-20 שקלים אפשר לייצר פיצה זוגית ביתית מחומרים משובחים", הוא קובע. שלא לדבר על מי שרוכשים בצק פיצה מוכן, עוד קטגוריה שנמצאת בצמיחה במקביל לעלייה בהכנה הביתית של המוצרים. במחירים ל-300 גרם שבין 8 שקלים לכדור בצק בחנות המפעל של רענני דרך 9.90 שקלים לכדור בצק של "הפסטה הטרייה" או "פסטה ריקו" ועד ל-18.90 שקלים לבצק פיצה מוכן של "שמרית" בסופר יודה.
אז מה גודלו של שוק הטאבונים?
ערן ארליך: "עדיין מדובר בשוק טרנדי בראשיתו, את ההיקפים האמיתיים איש איננו יודע וגם לא יכול לנטר. בגלל ערוצי המכירות הרבים. מעבר לחנויות החשמל, יש עדיין משקל כבד לחנויות המקצועיות. לחברות המטבחים, ליבואנים במכירה ישירה ויש גם שמזמינים מחו"ל".
"קיימת גם ירידה במחירים שמשפיעה על גידול במכירות", אומר דניאל בר שדה מנכ"ל רשת "עולם הקולנוע והחשמל", שמעריך כי בשנת 2024 נמכרו בישראל כ-10,000 טאבונים לעומת כ-4,000 יחידות ב-2023. ב-2025 אגב הוא צופה מכירות של כ-12,000 טאבונים, בעיקר בקיץ אבל לא רק.
הרבה גם תלוי במה שיקרה בשוק המקביל. בשנה שעברה ייבאה הרשת ביבוא מקביל טאבוני גז נחשבים של "אוני" במחיר של 1,800 שקל. זול יחסית למותג. היבוא הופסק לפני למעלה מחצי שנה, כי הפך ללא כדאי. מדיניות הסחר האמריקאית עשויה להשפיע על כדאיות היבוא הפרללי, שעשוי אם יגיע, למשוך כלפי מטה את המחירים בשוק. שלא לדבר על כניסת יותר ויותר הצעות מתחום החשמל, שייצרו תחרות ויורידו מחירים של טאבוני גז.

התשובה גם תלויה במשיב. "עשרים שנה אני בתחום, ולא ראיתי קפיצה של 150% במכירות כפי שהייתה לנו השנה לטאבון הגז הכי נמכר שלנו, שהדגם החדש שלו קוזו 17 (נכלל בבדיקה – ש.ח) שמגיע מדנמרק נמכר היום במחיר של 2,700 שקל. הדגם הוותיק של המותג, שמחירו ירד ל-2,000 שקל הוא רב המכר שלנו", מספר יואל סלע מנכ"ל משותף ב"כרמל דיירקט" יבואנית המותג.
שכטר מטיל ספק בעלייה במכירות של טאבוני החשמל על פני הגז. "לצרכן יש בכל אופן העדפה לטעם שיוצא מגריל הגז ואש גלויה וגם החוויה הצרכנית היא בכל זאת אחרת עם אש גלויה", הוא אומר. הכמות גם לא מספרת את כל הסיפור, מאחר והטאבונים האיכותיים והיקרים יותר הם גז. ולכן הטאבון החשמלי נותן מענה בעיקר ללקוחות שרוצים משהו בסיסי יותר ומתחרה רק בטאבונים הזולים.
"מי שהעישון חשוב לו לא פחות מהפיצה, לא יקנה טאבון חשמלי, כשם שלא יחליף מכונת קפה טוחנת מקצועית במכונת קפה על בסיס קפסולות", מסביר ארליך.
בפועל מסכימים השפים שהשתתפו בבדיקה כי כשמדובר בחובבן פיצה, בלי יומרות, טאבון חשמלי טוב עשוי בהחלט לענות על הדרישות ואפילו היטב. הטאבונים החשמליים זולים בהשוואה למתחרים הוותיקים מתחום הגז וקלים יותר להפעלה. לעומתם טאבוני הגז דורשים יותר מיומנות ומעבר להוצאה הגדולה יותר ברכישה יש להביא בחשבון גם הוצאות על בלון גז וצינור וסת שמגיעות למאות שקלים, וכמובן את תחזוקת הגז שלא מתאימה לכל אחד. יחד עם זאת בעבודה רצופה של מי שמרבים לארח וזקוקים למחזורי פיצות אחד אחרי השני, טאבוני הגז עושים עבודה טובה יותר.

המוצרים: שישה טאבונים, שלושה מהם חשמליים ושלושה על בסיס גז שהובאו ל-BIG KITCHEN של "דן גורמה".
הבצק: רענן נוסל, סמנכ"ל "פיצה דומינו" (שהוקמה על ידי אביו) ויצרן בצק פיצה "רענניס" שנחשב לשף פיצות "פיציולו" מהמובילים בישראל ושופט בתחרויות פיצות בינלאומיות, הכין את הבצק של הפיצות והפוקצ'ות והפעיל את הטאבונים.
סייעו, בחנו וטעמו: השפים אבי שטייניץ מנהל קולינרי של בית הספר לבישול "דן גורמה", ואלון אזולאי השף הראשי של רשת "עידית" להסעדה מוסדית וכמובן רענן נוסל.
אופן הבדיקה: בכל אחד מהטאבונים נאפו שתי פיצות, ופוקצ'ה אחת. מעבר לאיכות, טעם ונראות המאפים, ידידותיות, ההפעלה ופרמטרים שונים של הטאבונים, נבחנה גם איכות התוצאות בעבודה ברצף. (ה-recovery בשפה המקצועית), כי טאבון ביתי משמש בדרך כלל ככלי מרכזי לאירוח ומחייב התמדה באיכות כשמוציאים מספר פיצות בזו אחר זו.
הבדיקה הצביעה על הבדלים משמעותיים למארחים בין הטאבונים. בציונים הסופיים שוקלל גם המחיר, פרמטר חשוב ובוודאי בימים של יוקר המחיה. יצוין כי במכשירים המכילים תוכניות מובנות הן לא נבדקו.

המחיר: 599 שקל במקום 799 שקל במבצע ברשת "מחסני חשמל"
עם מה מגיע: מגוון גדול יחסית כמו מגש פירורים, רשת, שלושה מגשים כולל מגש אבן פיצה 12 אינטש ועוד.
לאיזו טמפרטורה מקסימלית מגיע על פי הבטחת היצרן: 400 מעלות צלסיוס.
הנראות: 8.5, מבחן נוחות העבודה: 8.8, מבחן הפיצות: 9.1, מבחן ה-recovery: 8, מבחן הפוקצ'ה: 8.2.
למה כן: כי עושה את העבודה יפה, במהירות בצורה מפתיעה במיוחד בהשוואה למחיר השווה לכל נפש ולא דורש מומחיות או מיומנות מיוחדת, כי מציע מגוון תוכניות בישול כולל טיגון אוויר, צלייה, גריל, טוסט, בייגל, אפייה, חימום, הפשרה תוך ניסיון בולט להתחרות בנינג'ה במחיר של שליש, כי מתחמם מהר, כי קומפקטי, מתאים כמעט לכל מטבח, כי מצויד בדלת זכוכית ובתאורה ואפשר לעקוב אחרי הפיצה מבלי לפתוח דלת ולהבריח אוויר חם.
למה לא: כי קטן יחסית מספיק לפיצה זוגית רק בתנאי של הקפדה על הגודל, כי קל מאוד להגיע לרמה טובה מאוד בסיבוב הראשון, בסיבובים חוזרים קשה יותר אם כי עדיין הרמה טובה.
דבר השפים: אלון: "המום מהתוצאה. קראסט מעולה והישראלים אוהבים את הפיצה עם קראסט, החריכה מתחת לפיצה מעולה, מכשיר פרקטי גם למטבח קטן". אבי: "הקראסט של הפיצה אחד הטובים שאכלתי מזה זמן רב, הטעם טוב מאוד, גם בחיתוך שומר יפה על המבנה. פתרון מדהים אפילו לבתי קפה קטנים". נוסל: "אני בהלם מהתוצאה בסיבוב הראשון מבלי שהייתי צריך לסובב או להתעסק עם הפיצה. מומלץ להמתין עשר דקות בין פיצה לפיצה כדי לקבל תוצאות מושלמות גם בסיבובים חוזרים".
שורה תחתונה: מספק תמורה משובחת לאגרה.

המחיר: 1,790 שקל במקום 2,190 במבצע, יבואן שריג אלקטריק-חשמלי.
עם מה מגיע: המגוון הגדול ביותר, בין השאר: אבן שמוט, מרדה/כף פיצה, כף מדידה לפלט, כיסוי לטאבון להגנה מגשם, שתי תערובות פלט מתנה, מדריך להתחלה מהירה כולל מתכונים בעברית, טיפים וטריקים, שש תוכניות חכמות מובנות לפיצה, שמונה תוכניות בישול נוספות, יש הוראות דיגיטליות וגם סדנאות דיגיטליות לרוכשי המכשיר.
לאיזו טמפרטורה מגיע על פי הבטחת היצרן: 370 מעלות.
הנראות: 7.5, מבחן נוחות העבודה: 8.5, מבחן הפיצות: 9.5, מבחן ה-recovery: 8.8, מבחן הפוקצ'ה: 8.
למה כן: מתחמם במהירות נותן פייט לטאבון גז טוב, בגלל תוצאות הפיצות המשובחות, אפשר להכין פיצות באיכות טובה מאוד גם ברצף, בגלל המגוון הגדול של אפשרויות ההפעלה מעבר לפיצה, אפייה, השחמה, צלייה, עישון ועוד.
למה לא: כי מגושם למראה, כי הדלת אטומה, מה שמחייב את הרוצה לעקוב אחרי הפיצה לפתוח את הדלת כשהאוויר החם בורח, כי יקר, מחיר של פי שלושה בהשוואה לזוכה במקום הראשון, ללא פער כזה באיכות התוצר הסופי.
דבר השפים: נוסל: "פיצות טובות מאוד, קרובות מאוד לנפוליטנית למרות החום הנמוך יחסית ואפשר להעמיס עליהן תוספות כפי שהישראלים אוהבים". אבי: "תוצאה טובה מאוד, אם כי המכשיר דורש יותר מיומנות בהפעלה בהשוואה למכשיר החשמלי הטוב האחר שבדקנו". אלון: פיצות מפתיעות באיכותן, לדעתי מיומנות בהמתנה נכונה בסיבובי הפוקצ'ות תשפר גם אותן".
שורה תחתונה: נותן פייט רציני לטאבוני הגז, הורדה משמעותית של המחיר תקפיץ יותר את המכירות.

המחיר: 2,700 שקל במקום 3,000 שקל במבצע, בייבוא כרמל דיירקט.
עם מה מגיע: מעט אביזרי לוואי בבולטות משטח אבן שמוט.
לאיזו טמפרטורה מגיע על פי הבטחת היצרן: 450 מעלות.
נראות: 8, מבחן נוחות העבודה: 8, מבחן הפיצות: 9, מבחן ה-recovery: 9.5, מבחן הפוקצ'ה: 9.2.
למה כן: תוצאות טובות מאוד של הפיצות גם בהכנה ברצף, וגם של הפוקצ'ה. הגודל מאפשר הכנת פיצה משפחתית. מצויד במדחום מובנה לשליטה מדויקת על הטמפרטורה. מופעל בהצתה חשמלית (חבל שבמחיר הזה התקמצנו על סוללה שלא כלולה), מהיר יחסית למכשירים שנבדקו, תוך 2.5 דקות היו הפיצות מוכנות. היצרן הבטיח אמנם שתי דקות אבל עדיין טוב.
למה לא: בגלל העלות הגבוהה. פתח צר יחסית מונע בריחת חום אבל מקשה יותר על השליטה.
דבר השפים: נוסל: "מגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד יותר מהצהרת היצרן, התקרב ל-600 מעלות מה שמחייב שליטה טובה מאוד ומיומנות בהפעלה. טוב מאוד למארחים בגלל היכולת לשחק בקלות עם עוצמת החום. בסך הכל הגיע לתוצאות הטובות ביותר באפייה". אבי: "בטעם של הפיצות והפוקצ'ה ובעבודה ברצף עלה על התוצאות בטאבוני החשמל". אלון: "הבצק של הפיצה התנפח היטב, הצבע אחיד למעט אזור אחד בפיצה הראשונה שנשרף אבל מעניק מראה לא סינתטי. בפוקצ'ה הבחנתי באזורי בצק לא אפוי".
שורה תחתונה: למחפשי פיצות איכותיות שמוכנים לעבוד ולשלם.

המחיר: 3,990 שקלים
עם מה מגיע: מגוון גדול של חלקים ביניהם משטח אבן ואפילו מברג.
לאיזו טמפרטורה מגיע על פי הבטחת היצרן: 500 מעלות צלסיוס.
מבחן נוחות העבודה: 7, מבחן הפיצות: 9.5, מבחן ה-recovery: 10, מבחן הפוקצ'ה: 7.5.
למה כן: בגלל האיכות הטובה ביותר של הפיצות כולל בהכנה ברצף. היכולת לאפות פיצות גדולות יחסית בגלל האבן הגדולה. מדחום מובנה. היכולת להכין מגוון גדול של מאכלים כמו בשר, דגים, ירקות מאפים ועוד. לאניני טעם: אפשר גם להפעיל בפחם ובעצים.
למה לא: בגלל המחיר, בגלל נוחות עבודה רחוקה מאופטימלית בפרט יחסית למחיר. המכשיר כבה מספר פעמים במהלך הניסוי. מתחמם לאט יחסית. גם הפיצה הראשונה הסתיימה רק אחרי למעלה מ-3 דקות אפייה, מצויד אמנם בדלת מזכוכית איכותית אבל הפתח גבוה וכשרוצים לסובב ופותחים אותה החום בורח. וסת הגז והשולט בעוצמת הלהבה הממוקם מאחור פוגע בנוחיות.
דבר השפים: אלון: "דורש ניסיון רב כדי לעבוד עם המכשיר ולהגיע לתוצאות שהגענו". נוסל: "דרש ממני הכי הרבה התעסקות בהכנת הפיצות והפוקצ'ות מכל המכשירים אבל התוצאות מצוינות. גם של הפיצה השנייה בצבע, בנראות ובטעם". אבי: "הפוקצ'ה אכזבה מאוד בצורה. הטעם טוב. דורש אימונים".
שורה תחתונה: תוצאות איכותיות אבל יקר ופחות מתאים לאופה הביתי החובבן.

המחיר: 333 שקל ברשת "עולם הקולנוע והחשמל".
עם מה מגיע: אבן עגולה, 2 כפות הגשה.
לאיזו טמפרטורה מגיע על פי הבטחת היצרן: 420 מעלות צלסיוס.
נראות: 7.5, מבחן נוחות העבודה: 6.8, מבחן הפיצות: 6.5, מבחן ה-recovery: 6, מבחן הפוקצ'ה: 6.5.
למה כן: בגלל המחיר, כי קומפקטי והיחיד שמגיע בשני צבעים אדום ושחור. בנוסף, אבן השמוט נשלפת עם ידיות מובנות שמאפשרות להרים ולסובב את לוח האבן בקלות במהלך האפייה.
למה לא: בגלל הביצועים הגרועים. אחרי משך הזמן הארוך ביותר מבין המכשירים שנבדקו שנדרש לו לחימום. בגלל המרחב הקטן, כשהפיצה הראשונה תפחה סוף סוף היא נשרפה בקצה העליון.
דבר השפים: אלון: "פיצות גרועות, לא אחידות, בפוקאצ'ה חלק מהקראסט נשרף וחלק נשאר חיוור". נוסל: "הפיצה פריכה מאוד, לא כל אחד אוהב, זמן האפייה שהתארך גרם לגבינה לאבד מהמרקם. קשה מאוד להוציא תוצאה טובה באפייה ברצף. אבי: "טעם ומראה גרועים".
שורה תחתונה: זול במחיר כושל בתוצאות.

המחיר: 899 שקל ב"עולם הקולנוע והחשמל".
לאיזו טמפרטורה מגיע על פי הבטחת היצרן: 500 מעלות.
נראות: 7, מבחן נוחות העבודה: 5, מבחן הפיצות: 6.5, מבחן ה-recovery: 6, מבחן הפוקצ'ה: 5.
למה כן: בגלל המחיר, נגיש מאוד יחסית לטאבון גז. היחידים שמציעים ללקוחות גם את ציוד הגז הנדרש ל-2 מכלי גז 5 ק"ג של אמגזית, ערכת וסת כולל שעון מד גז וצינור 2 מטר בתוספת 801 שקל. כי קומפקטי יחסית לטאבוני גז עם רגליים מתקפלות וקל לאחסון. מתאים גם לפיצה משפחתית.
למה לא: כי מבטיח פיצה משפחתית טרייה וטעימה תוך דקה, דקה וחצי, בפועל לקח 3-2 דקות. כל תוצאות האפייה בפיצות ובפוקצ'ה היו גרועות. בגלל המנואלה המצורפת באמצעותה אמורים לסובב את האבן, אבל היא מגושמת, מסתובבת וחוזרת ולא מאפשרת לשלוט בתהליך האפייה של הפיצה.
דבר השפים: נוסל: "קשה מאד לשלוט בטאבון הגז הזה בוודאי למישהו שאיננו מיומן. הפיצה הנפוליטנית שניסיתי להכין לא הייתה קריספית, האבן התחממה פחות מהחלל מה שמסביר את התוצאות הגרועות". אלון: "הפוקצ'ה יצאה שרופה מלמעלה, חיוורת למטה ובתוכה בצק לא מוכן בגלל הפרשי הטמפרטורה בין האבן והחלל". אבי: "טאבון מגושם, נטול מד חום מובנה".
שורה התחתונה: אפשר לוותר.

- הטיימר מהווה אחד היתרונות החשובים בטאבון חשמלי. בטאבון הגז מסתמכים יותר על הכישרון.
- שימו לב מה קוטר הפיצה שאפשר לאפות בתנור. יש טאבונים ביתיים שמתאימים לפיצות לזוג (קוטר של 30-32 ס"מ) ולא לפיצה משפחתית (קוטר 36 ס"מ).
- בטאבון חשמלי הטמפרטורה האידיאלית להכנת פיצה היא 370 מעלות צלסיוס, מאפשר איזון נכון בין פריכות לרכות הבצק.
- פיצה ניו-יורקית קריספית קל יותר להוציא בטאבון חשמל כי הטמפרטורה יציבה.
- בטאבון גז הטמפרטורה האידיאלית נעה בין 450-400 מעלות צלסיוס, תלוי בסוג הפיצה.
- פיצה נפוליטנית טרנדית אופים 90 שניות בטמפרטורה של 450 מעלות צלסיוס.
- רוצים טאבון לאפיית פיצה נפוליטנית בלבד? העדיפו טאבון עם תקרה נמוכה. מעוניינים באפייה של מגוון סוגי פיצות ומאפים, לכו על טאבון עם תקרה גבוהה.
- השגיאה הטיפוסית של מפעילי טאבון חובבנים – מכניסים את הבצק לפני שהתנור התחמם דיו, התוצאה: הפיצה נדבקת לאבן.
*הטיפים באדיבות רענן נוסל ואבי שטייניץ
פורסם לראשונה: 00:00, 13.06.25