קציצות צמחוניות על שיפודי למון גראס שמוסיפים ניחוח לימוני נפלא
|
|
ציון גולשים: | | (136 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
1 שורש ג'ינג'ר קלוף (בגודל אצבע) |
5 שיני שום קלופות |
1 בצל |
תבלינים: מלח, פלפל, סוכר, צ'ילי ופפריקה מתוקה |
500 גרם גזר (כחצי שקית), מגורר |
1 שורש סלרי, מגורר |
חופן פטריות שיטאקי מבושלות וטחונות |
300 גרם טופו מגורר |
2 כפות שמן שומשום |
חופן עשבי תיבול לפי הטעם (סלרי, כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה), קצוצים |
1/2 כוס פירורי לחם (עדיף מקמח מלא, אפשר גם לטחון לבד לחם מלא ישן) |
לשיפודים: |
|
10 גבעולי עשב לימון |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- טוחנים במעבד מזון בצל, ג'ינג'ר ושום. מעבירים למחבת ומאדים במעט שמן קנולה עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את התבלינים בכדי להוציא את הטעמים המתוקים מהבצל.
- מוסיפים את הגזר וראש הסלרי, ומאדים במשך כ-30 דקות.
- מוסיפים את פטריות השיטאקי הטחונות, את הטופו ושמן השומשום. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן מעט.
- מוסיפים עשבי תיבול ופירורי לחם, ומערבבים.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מאורכות ומעצבים אותן סביב מקל עשב לימון.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות.
|
|
|
|