עוגת תפוזים עם ריח נהדר, סירופ הדרים וקצפת במיוחד חימי החורף הקרים
|
|
ציון גולשים: | | (5 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
4 ביצים |
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן |
קורט מלח |
כפית תמצית וניל איכותית |
כף אמרטו, רום או ברנדי |
3/4 כוס (150 מ"ל) שמן |
כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי |
גרידת תפוז מתפוז אחד גדול |
1.5 כוסות (210 גרם) קמח |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/2 כוס (70 גרם) סולת |
כוס (100 גרם) שקדים טחונים |
לסירופ הדרים: |
|
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן |
1/2 כוס (100 גרם) מים |
מיץ מ-1/2 תפוז |
כף מי פריחת הדרים |
לקצפת: |
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה |
2 כפות אבקת סוכר |
כפית תמצית וניל איכותית |
פלחי תפוז לקישוט |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- בקערה קטנה מערבבים יחד אמרטו, שמן ומיץ תפוזים.
- שוברים את הביצים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים פנימה את הסוכר, המלח והווניל ומקציפים במהירות גבוהה מאוד למשך 5-6 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד. תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, מוסיפים אל תוך תערובת הביצים את תערובת הנוזלים בזרם דק.
- ממשיכים להקציף במהירות נמוכה-בינונית עוד כדקה, עד שכל החומרים מתערבבים היטב.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסולת והשקדים הטחונים, ומקפלים בעזרת מרית/ לקקן, רק עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך 30-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- סירופ הדרים: בסיר קטן מניחים יחד סוכר, מים ומיץ תפוזים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהסירופ מעט מצטמצם.
- מסירים מהאש ומוסיפים מי פריחה הדרים. מערבבים היטב.
- כאשר העוגה מוכנה יוצרים בה חורים בעזרת קיסם ומוזגים בנדיבות את הסירופ, עד שהוא מחלחל אל תוך העוגה.
- מצננים לחלוטין את העוגה הספוגה בסירופ.
- קצפת וניל: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים מעל כל פרוסת עוגה תלולית קצפת. מקשטים בפלח תפוז ומגישים.
|
|
|
|