אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
פסטה
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
ניוקי ארטישוק ותרד ברוטב לימוני
/ ברנע שלס
ציון גולשים:
(12 מדרגים)
חומרים
לניוקי:
1 קילו תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
2 כפות שמן זית
10 לבבות ארטישוק, חלוטים וחתוכים לרבעים (ניתן להשתמש בארטישוק קפוא)
לרוטב:
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
100 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
5 שיני שום פרוסות דק
1/2 כוס מי בישול ניוקי
מיץ לימון
100 גרם תרד שטוף
אופן ההכנה
לניוקי:
מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים, המלח והשמן, עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו.
מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
במחבת גדולה מחממים שמן זית מוסיפים את השום, העגבניות, זיתי הקלמטה והארטישוקים.
מוסיפים את הניוקי וקצת ממי הבישול, ממליחים, מוסיפים מיץ לימון ותרד ומערבבים.
מוסיפים גרידת לימון ומתקנים טעמים. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת ממי הבישול.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©