בצהרי יום שישי משרים את השעועית במים קרים. בערב ניגשים למלאכת ההרכבה:
בתחתית הסיר (סיר גדול, שהכל יכנס בנוחות) מפזרים שכבה דקה של שעועית, מעליה את הבשר, בצדדים מסדרים את תפוחי האדמה, בצלים וביצים, דוחפים כמה שיני שום ואת שאר השעועית. מוסיפים את הגריסים ומקווים שהם יכנסו לכל החורים שיצרו המרכיבים האחרים. יוצקים רוטב סויה ומפלפלים.
ממלאים מים עד כיסוי ומרתיחים. מקפים היטב (מורידים את הקצף והלכלוך) ומחממים את התנור לחום נמוך מאוד - 100 מעלות צלזיוס.
כשהסיר רותח ומבעבע מכניסים אותו לתנור לאישפוז לילי.
קמים בבוקר ובחרדה בודקים אם לא התרחש אסון בלילה. גונבים ביצה אחת לארוחת בוקר ומתאפקים יפה עד הצהריים.