מנפים ומערבבים יחד את הקקאו, קמח המצה ואבקת האפייה.
מקציפים את החלמונים עם ½ מכמות הסוכר, מוסיפים לקצף את השמן, הווניל והחומץ.
מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את קצף החלמונים ומקציפים יחד עד שמתאחד.
מוסיפים לאט את החומרים היבשים, וממשיכים להקציף עד שהם נבלעים בתערובת.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ויוצקים פנימה את התערובת.
אופים כ-1/2 שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים יחד את הסוכר והמים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום והברנדי.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתבנית, מעבירים למגש, ומניחים את העיגול של התבנית הקפיצית מסביבה. יוצקים מעל את הסירופ ומקררים.
מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת יחד עם אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג והחלב. מורחים על העוגה שהתקררה.
מכינים את המוס: ממיסים בבאן מרי את השוקולד יחד עם הקקאו, כף סוכר והחלב. השהכל נמס מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את החלמונים ובוחשים היטב.
מקציפים את החלבונים ויחד עם 4 כפות סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מקפים בעדינות לקרם השוקולד.
יוצקים את המוס על העוגה, מעל הקרם, מכסים ומכניסים למקפיא לשלוש שעות, או עד שהעוגה מתייצבת. שומרים במקרר.