עוגה איטלקית אופיינית: חמאתית, מתפוררת, מקסימה ומיוחדת. לטורטה גירסאות רבות, ולאחר טעימות רבות בחרתי עבורכם את המוצלחת ביותר בעיניי - עוגת הדגל של ריבר קפה, המסעדה האיטלקית המפורסמת שבלונדון.
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר וקליפת הלימון במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השקדים והווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מקפלים פנימה את מיץ הלימון וקמח התירס. מנפים מעל את אבקת האפייה והמלח, ומקפלים פנימה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד ששולי העוגה נפרדים מעט מהתבנית והעוגה בצבע זהוב (במהלך האפייה לאחר כ-30 דקות, אם העוגה משחימה, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית צינון מלא על רשת. מניחים לייצוב כמה שעות ופורסים.