מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
שורים את השזיפים (הקצוצים והשלמים) בברנדי לשעתיים לפחות.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל ומערבבים.
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת במהירות נמוכה. מערבלים בקצרה רק עד שהקמח נספג פנימה. מקפלים פנימה את השזיפים במרית (ללא נוזלי הברנדי שנותרו).
יוצקים לתבנית ואופים כ-55-65 דקות או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי, והעוגה בצבע זהוב-שחום (באמצע האפייה, כשהעוגה מתחילה להשחים, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית על רשת 20 דקות. הופכים וממשיכים לצנן על רשת.