ynet - פאי פרג - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  פאי פרג / רוני ונציה

פאי קלאסי נפלא, שמקורו במזרח אירופה. מלית פרג עשירה, לחה ומעודנת, עם אבקת שקדים טחונים, מונחת על בצק עשיר ופריך ורך, עשוי משקדים טחונים, ומעליה שכבה עבה של בצק פירורים עשיר. העוגה דורשת השקעה, אבל האופוריה שמצפה למכורים לפרג, שווה אותה.

קרדיט: צילום: יסמין ואריה
ציון גולשים:  (33 מדרגים)
חומרים
לתחתית:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר
1 ביצה מוקצפת קלות
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס ועוד 2 כפות שקדים טחונים דק
קורט מלח
לבצק פירורים:
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
למלית:
1 כוס חלב
2/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה
250 גרם פרג טחון טרי
2 כפות קמח
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/4 כוס צימוקים
1 תפוח עץ מתוק, קלוף ומגורר
1 כוס שקדים טחונים דק
1 כפית תמצית וניל טהור
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית לפאי (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת תחתית הבצק: בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר 1 דקה, רק עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הביצה וקליפת הלימון, ומקציפים 30 שניות עד שהביצה כמעט נבלעת כולה פנימה.
  2. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת השקדים והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה בפעמיים. מקציפים 10 שניות עד שהתערובת חלקה. מעבירים את הבצק ליריעת ניילון, מעצבים לעיגול שטוח, עוטפים ומניחים במקרר לפחות 1 שעה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  4. מרדדים את הבצק בין שתי יריעות ניילון לעובי 4 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית ואת השוליים (אפשר גם להדק חתיכות בצק בידיים). דוקרים במזלג ואופים אפייה חלקית 15-20 דקות, עד שהבצק משחים מעט. מצננים בתבנית על רשת.
  5. אופן הכנת בצק פירורים: בקערה בינונית שמים את הקמח, הסוכר והחמאה, ומערבבים בידיים או במזלג, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מכסים ומניחים במקרר לייצוב.
  6. אופן הכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הסוכר והחמאה, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הפרג, הקמח וקליפת הלימון. ממשיכים לבשל על אש קטנה 5 דקות, תוך ערבוב רצוף בכף עץ. מסירים מהאש ומצננים.
  7. מוסיפים את הצימוקים, תפוח העץ, השקדים והווניל. משטחים את מלית הפרג מעל הבצק.
  8. אופן ההרכבה: מגבירים את טמפרטורת התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  9. מפזרים את בצק הפירורים מעל למלית, ואופים כ 25-30 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית מעל לרשת. מגישים בטמפרטורת החדר ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©