אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
דגים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
פשטידת בקלה ותפוחי אדמה
/ שגיא קופר
ציון גולשים:
(16 מדרגים)
חומרים
500 גרם תפוחי אדמה קלופים
130 גרם חמאה
500 גרם פילה בקלה
מלח ופלפל גרוס טרי
2 פרוסות לחם לבן
2 שיני שום
כמה גבעולי פטרוזיליה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל – 200 מעלות צלזיוס.
חומכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ לערך. חולטים אותן כשתי דקות במי מלח רותחים.
מורחים מחצית מכמות החמאה בכלי אפיה בעל מכסה.
חותכים את הפילה לקוביות של 2.5 ס"מ כל אחת ומפזרים את תפוחי האדמה והפילה בכלי. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את שאר החמאה מלמעלה.
אופים מכוסה במשך 15 דקות. במשך האפייה, פותחים פעם או פעמיים ומרטיבים את הדגים ותפוחי האדמה בחמאה שבכלי.
בינתיים, במעבד מזון, טוחנים את פרוסות הלחם עם השום והפטרוזיליה, בתוספת מעט מלח ופלפל.
בתום האפייה מוציאים את הכלי מהתנור, מפזרים מלמעלה את תערובת פרורי הלחם ואופים עוד במשך 5 דקות (או עד שהקרום זהוב-שחום) ללא המכסה.
רצוי להשרות קצת את הפילה במי לימון לפני הבישול. זה תמיד מוציא את הטעם ה"דגי".
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©