אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
מאפים מלוחים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן
/ איילת בן-יוסף
ציון גולשים:
(38 מדרגים)
חומרים
4 תפוחי אדמה בינוניים או 1 חבילה (700 גרם) צ'יפס קפוא
1 בצל גדול קצוץ
200 גרם סלמון מעושן
1 קרטון (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
מלח ופלפל
מעט חמאה
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לצ'יפסים דקים, שמים בקערה שבה מים קרים (אם אתם משתמשים בצ'יפס המוכן – דלגו על השלב הזה).
מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
ממיסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא רך וזהוב. קוצצים את הסלמון המעושן לרצועות קצרות ברוחב 2 ס"מ ומערבבים עם הבצל המטוגן.
משמנים תבנית חסינת חום ועמוקה בחמאה. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב כך שכולם יכוסו בתבלינים.
בתחתית התבנית מניחים שליש מכמות תפוחי האדמה. מעליהם מסדרים חצי מתערובת הסלמון והבצל ומסדרים את השליש השני של תפוחי האדמה. מניחים את שארית תערובת הסלמון והבצל ומסיימים השליש הנותר של תפוחי האדמה.
בסיר קטן או במיקרוגל מחממים את השמנת והחלב ויוצקים על תכולת התבנית.
אופים כשעה, עד שתפוח האדמה רכים ופני המאפה זהובים.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©