ynet - תבשיל טלה בירקות שורש - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
 
 

  תבשיל טלה בירקות שורש / אנה וגנר

ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים
2-2.5 ק"ג בשר כבש, כתף או שוק
2 שורשי סלרי שטופים וקלופים
5-6 גבעולי סלרי אמריקני מופרדים מהעלים שנשמור בצד
2 גזרים זקופים וגדולים, קלופים
3 בצלים גדולים
2 ראשי קולורבי, אם במקרה מצאתם - לא הכרחי
8 שיני שום קלופות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה, אבל מי שלא אוהב, לא מוכרח
3 גבעולי טימין
2 כוסות חומוס מבושל. אפשר מקופסא
2 כוסות אורז לא מבושל ושטוף
1/3 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קומץ חוטי זעפרן
כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף של "קנור", ולמשקיענים - מרק עוף אמיתי שהכינותם מראש
מים רותחים בהמשך יתברר כמה
אופן ההכנה
  1. חותכים את בשר הכבש לפיסות בגודל ביס. מי שפוחד מכולסטרול, שינקה אותן משומן, אבל ישאיר את העצמות.
  2. בסיר גדול, כבד ולא מאד גבוה, מחממים 4 כפות שמן ומשחימים את פיסות הכבש בנאגלות, רק כדי לאטום את הבשר: עניין של חמש דקות על אש בינונית לכל נאגלה. מוציאים את הבשר מן הסיר בתרווד מחורר, מניחים בקערה.
  3. קוצצים את הבצל בגסות, פורסים גזר ושורש פטרוזיליה לטבעות של חצי סנטימטר, חותכים שורש סלרי וראשי קולרבי לריבועים בגודל של בול דואר. מוסיפים את יתרת השמן לסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום וממשיכים להזהיב עוד דקה, עד שניחוחו עולה מן הסיר. מוסיפים את הירקות, כולל פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק, ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות.
  4. מוסיפים את הבשר לסיר, מתבלים במלח ובפלפל – לא להגזים במלח - זעפרן וכורכום – ומערבבים. יוצקים מים רותחים מעורבים באבקת מרק ממעל, כדי כיסוי התבשיל ועוד קצת. מביאים לרתיחה על אש גדולה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים בדיוק שעה.
    זה המקום להתלבט: האם נוסיף חומוס? ומה עם האורז? אם מחליטים שלא, ממשיכים לבשל על אש בינונית עוד רבע שעה, בסיר לא מכוסה, כדי לצמצם את הרוטב. אם כן, מוסיפים חומוס ואורז, מערבבים היטב, ומבשלים בדיוק עשרים דקות עד שהנוזלים נספגים, האורז רך כחמאה אך לא דייסתי, וכל התבשיל נראה נהדר, מנחם עד דמעות ומוכן להגשה. כאמור, אפשר להכין יום מראש ולחמם בתנור, בסיר מכוסה, אחרי שהוספתם לתבשיל 3-4 כפות מים.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©