בנייאה (BEIGNETS) היא סופגנייה צרפתית קלילה, שנהוג לאכול בקרנבלים ובחגי מסיכות ותחפושות. הרעיון, לעטוף פירות בבצק ואח"כ לטגן בשמן חם, הובא לצרפת ע"י הצלבנים. המתכון פותח לגרסאות אינספור בכל רחבי צרפת, והדבר זיכה אותו בכינויים שונים (מהגרים צרפתים אפילו הביאו אותו לניו-אורלינס, שם הפך למאכל מקומי מובהק). הבנייאה פריכים וקלילים גם בזכות הבירה, וגם בזכות חלבונים מוקצפים, שמוסיפים ממש לפני הטיגון. הפרי המטוגן נשאר עסיסי ושומר על טעמו המקורי. אפשר גם לטגן כפות של בצק ריק, לסופגנייה פריכה וטעימה מאד.