ynet - פרפה פרג - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  פרפה פרג / רוני ונציה

מתכון מקורי וחגיגי שיש בו גם שוקולד לבן בטעם אגוזים.

ציון גולשים:  (5 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות חלב 3% שומן
1/4 1 כפיות תמצית וניל
120 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ דק מאוד
5 כפות ליקר פרנג'ליקו
8 חלמונים
2 כפות סוכר
4 כפיות שטוחות פרג טחון טרי
2/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה
לרוטב השוקולד(לא חובה):
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
1/2 מכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
אופן ההכנה
  1. כלים: תבנית ל"אינגליש קייק" משומנת ומרופדת ביריעת ניילון עם שוליים עודפים, גדולים, מכל הצדדים. 
    בסיר בינוני מביאים 1 כוס שמנת ואת החלב לסף רתיחה. מסירים מהאש. 
  2.  בקערת מתכת קטנה ממיסים את השוקולד עם 2 כפות ליקר "פרנג'ליקו" מעל לסיר עם אדים, על לאש נמוכה מאוד (שוקולד לבן נשרף מהר, ולכן הקערה לא צריכה לגעת במים). מכבים את האש, מכסים ומניחים בצד (אם השוקולד מתקשה, ניתן להמיסו מחדש באותו אופן). 
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הסוכר במהירות בינונית, במשך כ8- דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מורידים למהירות נמוכה, ויוצקים בהדרגה את תערובת השמנת החמה תוך כדי הקצפה רצופה. 
  4. מעבירים את תערובת החלמונים והשמנת בחזרה לסיר, ומבשלים מעל לאש בינונית-נמוכה תוך ערבוב רצוף בכף עץ עד לסף רתיחה. מסירים מיד מהאש ומסננים לתוך קערת מערבל. מוסיפים את הווניל, את ליקר ה"פרנג'ליקו" שנותר, הפרג ותערובת השוקולד המומס. מקציפים במהירות בינונית-נמוכה כ10- דקות עד שהתערובת צוננת והקערה קרה. 
  5. בקערת מערבל מקציפים שני שליש כוס שמנת לקצף יציב וגמיש, ומקפלים לתוך תערובת הפרג. יוצקים לתבנית "אינליש קייק" משומנת ומרופדת ביריעת ניילון עם שוליים עודפים, גדולים, מכל הצדדים.
    ומקפיאים לפחות 5-4 שעות עד שהפרפה נוקשה.
  6.  אופן הכנת רוטב שוקולד חם:
    שמים את השוקולד והשמנת בסיר כבד, וממיסים מעל לאש נמוכה תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת חלקה.
  7. אופן ההגשה: משחררים את הפרפה בעזרת שולי הניילון, והופכים מעל לצלחת הגשה. מסירים את הניילון ופורסים לפרוסות. מגישים עם רוטב שוקולד חם.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©