חותכים את העוף לאורכו מצד החזה ומניחים על משטח העבודה עם הצד הפתוח כלפי מטה, כך שמתקבלת צורה של פרפר. משטחים קצת בעזרת פטיש שניצלים ומעבירים לתבנית אפייה. יוצקים על העוף את מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משהים במקרר לשעות אחדות.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהבשר רך ושחום.
בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הסומק ומטגנים 2 דקות. יוצקים את תכולת המחבת על העוף ואופים 10 דקות נוספות.
מכינים את הטחינה (ראו מתכון בסיסי), יוצקים על העוף ואופים 10 דקות נוספות. זורים מלמעלה את הצנוברים ומגישים.