- מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות צלזיוס). מקלפים את התפוחים, פורסים לפרוסות עגולות ודקות בעובי כ 3 מ"מ ומניחים בקערה.
- מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס. יוצקים את הסירופ על התפוחים ושורים כשעה.
מסדרים את פרוסות התפוחים על נייר אפייה ואופים כשעה, עד שהן מזהיבות.
- מכינים את המוס: מחממים את הסוכר בסיר בינוני עד שהוא הופך לקרמל בהיר. מוסיפים את החמאה והתפוחים הקלופים ומבשלים כחצי שעה, או עד שהתפוחים מתרככים.
- ממיסים את הג'לטין במים החמים, מוספים לתפוחים ומערבבים. מעבירים לכל אחסון ומקררים כשעה במקרר. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומערבבים בעדינות עם התפוחים.
- מניחים פרוסת תפוח אפויה על צלחת הגשה אישית ומורחים עליה שכבה עבה של מוס. מניחים פרוסה נוספת וממשיכים ליצור מגדל של 4-5 פרוסות פתוחים ובינהן מוס. מקשטים בעלי נענע ומגישים.
הערה: אפשר להכין את פרוסות התפוחים ואת המוס יום מראש, ולהרכיב את המנות לפני ההגשה.