ספסופיי- תבשיל ירקות ונקניקיות בנוסח יווני / בני סיידא
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(4 מדרגים)
חומרים (5 מנות)
3 חצילים בינוניים
שמן לטיגון חצי עמוק
6 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 1 ס"מ
1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות
5 עגבניות קלופות וקצוצות מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כפית סוכר
1/4 כוס עלי טימין טריים
6 נקניקיות עבות
150 גרם זיתים שחורים מצומקים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
קולפים את החצילים, חותכים כל אחד מהם ל- 8 אצבעות עבות, זורים עליהם מלח ומניחים בצד לכשעתיים.
מנגבים את החצילים במגבות נייר ומטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה. מוציאים ומספיגים על מגבות נייר.
מחממים בקדרה חצי כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, סוכר וטימין ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים את החצילים והפלפלים, מכסים את הקדרה ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
חורצים בנקניקיות חריצים אלכסוניים. מחממים את שתי כפות השמן הנותרות ומטגנים את הנקניקיות מכל הצדדים עד שיזהיבו. מניחים את הנקניקיות והזיתים מעל התבשיל, מכסים את הקדרה ומבשלים 20 דקות נוספות.