מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה.
מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים).
מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד.
שוטפים את עלי התרד ומסירים את העלים הפגומים ואת הגבעולים. מחממים מעט שמן בסיר גדול מוסיפים את התרד, ומבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים ונשארים עם בערך 1/4 מהכמות ההתחלתית.
מקררים וקוצצים עם סכין גדולה. אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים אותו ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים ומקררים.
משמנים תבנית מלבנית בחמאה. שמים מעט רוטב בשמל בתבנית ועליו מניחים את עלי הלזניה, שוב קצת רוטב ושוב שכבת עלים - זהו הבסיס שלנו.