אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 

  גרמקנודל / נעמי אבליוביץ'

הקנודל, האב הרוחני של הקניידלך, הוא כופתה שמכינים באינספור גרסאות - מבצק שמרים או מתפוחי אדמה, מלוחה או מתוקה, ממולאת או ריקה. הגרמקנודל הוא קנודל מאודה מבצק שמרים ממולא ריבת פובידל ומוגש עם חמאה מומסת ופרג. מיועד לחובבי הז'אנר, בשלני קנודל מתקדמים ומשוגעים לדבר. אני אקרא לילד בשמו- מדובר בפרויקט, תעסוקה נעימה לשבת בבוקר או אולי לשעות הצהריים החמות כשבין כה לא יוצאים מטווח המזגן. את הקנודל נהוג להגיש כקינוח אבל גם כמנה עיקרית כיוון שהוא לא מתוק מדי ומשביע ביותר.

ציון גולשים:  (6 מדרגים)
חומרים (-2 מנות)
לבסיס הבצק:
25 גרם שמרים
2/3 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
1 כוס ו-3.5 כפות (175 גרם) קמח
לבצק:
1/3 כוס חלב
1 ביצה
3 כפות סוכר
1/4 כפית תמצית וניל איכותית
מעט קליפת לימון מגוררת
1/3 2 כוסות קמח
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
250 גרם ריבת פובידל (מומלץ להניח את הריבה במקפיא לפחות שעה לפני השימוש. הריבה הנוזלית מתקשה מעט, דבר המקל על פעולת המילוי)
להגשה:
1/4 כוס סוכר
150 גרם חמאה
1 כוס (70 גרם) פרג טחון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. בקערה בינונית מערבבים את החלב עם השמרים עד להמסתם. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק יכפיל את נפחו, בין חצי שעה לשעה.
  2. כשהבצק תפח אפשר לעבור לשלב הכנת הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את החלב, ביצה, סוכר, וניל וגרידת הלימון. מוסיפים לתערובת את בצק הבסיס שתפח ואת הקמח ולשים לבצק אחיד.
  3. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח לתערובת ולשים היטב. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת, כ-10 דקות.
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ-60X15 ס''מ לערך. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח. מקמחים תבנית שטוחה ומניחים בצד.
  5. מחלקים וחותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-7.5 ס''מ לערך.
  6. אוחזים ריבוע בצק בכף היד ומניחים במרכזו כפית מריבת הפובידל. אוספים את ארבעת הקצוות ביחד ומכדררים לכופתה, בפעולה הדומה להכנה של כדורי קובה. צובטים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו במהלך האידוי (אפשר להרטיב את הקצוות במעט מים על מנת ולהדביק אותן יחד).
  7. מניחים את הכופתה בתבנית המקומחת וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. אל תשכחו להשאיר מרווחים בין הכופתאות, הן תופחות.
  8. מכסים את התבנית עם הקנודלים במגבת ומניחים להתפחה אחרונה, כ-15 דקות.
  9. אידוי: מרתיחים מים בסיר אידוי, או בסיר רגיל אם משתמשים בסלסילת אידוי. מניחים את הכופתאות בסיר או בסלסילה, מכסים ומאדים כ-15 דקות.
  10. בישול: מרתיחים סיר עם מים מומלחים קלות. כשהמים מבעבעים קלות מוסיפים את הכופתאות ומבשלים כ-10 דקות. הופכים את הכופתאות ומבשלים 4-5 דקות נוספות.
  11. בינתיים מחממים מחבת על חום בינוני נמוך. מערבבים את החמאה והסוכר עד להמסה.
  12. כשהכופתאות מוכנות דוקרים אותן מיד עם קיסם במספר מקומות כדי שלא יצנחו.
  13. הגשה: מניחים גרמקנודל על צלחת ויוצקים מעל כף של חמאה נוזלית. מפזרים את הפרג הטחון ואבקת הסוכר ומגישים מיד.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©