אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לחם ומאפים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  לחמניות אגוזים וקינמון / רוני ונציה

באפיית לחמים ומאפי שמרים טריים בבית יש הנאה וסיפוק גדולים: החל מלישת הבצק וכלה באכילתם, חמים וריחניים, ישר מהתנור. לפתוח את היום עם לחמניות אגוזי פקאן לצד כוס הקפה - זה תענוג אמיתי ששווה את המאמץ.

קרדיט: צילום: עומרי מירון
ציון גולשים:  (23 מדרגים)
חומרים
20 גרם שמרים טריים
2/3 כוס חלב פושר/חמים
1/3 כוס סוכר
כ-3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל טהור
קליפה מגוררת מלימון 1
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
למלית:
125 גרם חמאה רכה
2 כפיות קינמון
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קלויים קלות וטחונים לפירורים עבים
ביצה טרופה ב-1 כפית מים
כלים:
2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: בקערת מערבל מערבבים את השמרים עם 1/3 כוס חלב ו-1 כפית מהסוכר, מכסים ומשהים להתססה 15 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, יתרת החלב, יתרת הסוכר, המלח, הביצים, הווניל וקליפת הלימון, ולשים במהירות נמוכה בעזרת קרס הלישה במשך כ-2 דקות, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה, ולשים עוד 2 דקות במהירות נמוכה, עד שהיא נספגת פנימה. ממשיכים ללוש עוד 3 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה, מעצבים מהבצק כדור ומקמחים אותו מעט. מניחים בקערה גדולה, מכסים ומניחים במקרר לתפיחה איטית 3 שעות.
  4. אופן הכנת המלית: בקערת מערבל חשמלי שמים את החמאה, הקינמון והסוכר החום, ומקציפים במהירות בינונית לקבלת תערובת תפוחה.
  5. אופן ההרכבה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 45X30 ס"מ. מורחים את המלית על הבצק ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ מכל הצדדים. מפזרים מעל את האגוזים. מגלגלים את הבצק מצידו הארוך לגלילה, מהדקים וסוגרים את הקצוות. פורסים את הגלילה בסכין משוננת ל-14-15 חתיכות שוות בעובי 3 ס"מ כל אחת. הופכים את הלחמניות כאשר צידן החתוך כלפי מעלה ומעצבים אותן בידיים לעיגולים יפים.
  6. מניחים את הלחמניות על התבניות עם מרווחים של 8-10 ס"מ ביניהן. מכסים ביריעת ניילון, ומניחים לתפוח בטמפרטורה חמימה במשך כשעה.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס). מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, ואופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת כמה דקות, ומגישים חם.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©