אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  פאי תפוחים כפרי / רוני ונציה

פאי תפוחים חם, מקסים, קל להכנה ומעוצב באופן טבעי וחופשי, ללא תבנית, במראה כפרי פשוט. הפאי עשוי מבצק חמאה פריך, עם שכבת קרם שקדים המעניק לו עידון.

קרדיט: צילום: יסמין ואריה
ציון גולשים:  (53 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות קמח
3 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4-5 כפות מים קרים ( מי קרח)
לקרם השקדים:
60 גרם חמאה רכה
1/2 כוס שקדים טחונים דק
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות קמח
חומרים לפאי:
כ-5 תפוחים תפוחי "גרנד" חצויים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
30 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
1/4 כוס ריבת משמשים
1 כפית ברנדי תפוחים "קלבדוס" ( או ברנדי רגיל)
גלידת וניל או קרם פרש, להגשה
כלים:
תבנית שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים מספר פעמים עד לקבלת גושי חמאה בגודל שעועית.
  3. מוסיפים 4-5 כפות מי קרח, ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  4. מעבדים כמה שניות, מעצבים מהבצק כדור, משטחים לעיגול, עוטפים ומניחים במקרר לפחות 30 דקות.
  5. אופן הכנת קרם שקדים: בקערת מערבל שמים את החמאה, השקדים והסוכר, ומקציפים במהירות בינונית לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ומקציפים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד שהוא נספג בתערובת.
  6. אופן ההרכבה: מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות מלזיוס).
  7. מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ-28 ס"מ. מעבירים לתבנית האפייה.
  8. משתמשים רק בשני שליש מכמות קרם השקדים. מורחים אותו בשכבה אחידה מעל הבצק ומשאירים שוליים ריקים מסביב ברוחב 5 ס"מ. משטחים מעט את פרוסות התפוחים ומסדרים בעיגולים חופפים מעל לקרם השקדים. מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הבצק מלא בתפוחים. מקפלים את השוליים מעל לתפוחים ומברישים חמאה מומסת מעל לשוליים ומעל לתפוחים. מפזרים 1 כף סוכר מעל השוליים, ואת שאר הסוכר מעל התפוחים.
  9. אופים כשעה או עד שהתפוחים אפויים והבצק בצבע זהוב. מחליקים את הפאי מהתבנית ומעבירים לרשת ומניחים מעט לצינון. 10. ממיסים את ריבת המשמש עם ה"קלבדוס" בסיר קטן מעל לאש נמוכה. מברישים את התפוחים בריבה להענקת ברק. מגישים חם עם גלידת וניל או קרם פרש.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©