אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  בראוניס שוקולד וגבינה / רוני ונציה

החומרים מספיקים לכ-16 בראוניס.

קרדיט: צילום: יסמין ואריה
ציון גולשים:  (56 מדרגים)
חומרים
225 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 חלמון
4 כפות קפה אספרסו נוזלי, מצונן (או 1 כפית קמה נמס מומסת ב-4 כפות מים רותחים, מצוננים)
1 כף ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
1.5 כוסות (200 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לתערובת גבינה:
350 גרם גבינת שמנת (30 אחוז שומן) בטמפרטורת החדר (עדיף "פילדלפיה" שהיא יבשה, אחרת יש להניח את הגבינה כמה שעות לניקוז)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 חלמון
1/4 כוס (35 גרם) קמח
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
1 כפית ליקר תפוזים "גרנד מרנייה"
כלים:
תבנית מרובעת בגודל כ-24 ס"מ ובגובה 5 ס"מ
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת תערובת השוקולד: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. חותכים ריבוע גדול של נייר אלומיניום עבה, מרפדים בו את התבנית והדפנות (משאירים שוליים עודפים) ומשמנים.
  3. ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים. מצננים לחום פושר.
  4. בקערת מערבל מקציפים מעט את החמאה עם הסוכר לתערובת קרמית. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ואח"כ מוסיפים את החלמון, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את השוקולד המומס, ולאחר מכן מוסיפים את הקפה והליקר.
  5. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד במרית. מניחים בצד.
  6. אופן הכנת תערובת גבינה: בקערת מערבל מקציפים את הגבינה והסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את החלמון, ולאחר מכן את הקמח. מוסיפים את קליפת התפוז וה"גרנד מרנייה" (חשוב שתערובת הגבינה תהיה כבדה למדי ודומה למרקם תערובת השוקולד, כדי ששתי התערובות יסתלסלו בקלות).
  7. אופן ההרכבה: יוצקים מחצית מתערובת השוקולד לתבנית. בעזרת כף יוצקים מחצית מתערובת הגבינה בצורת רצועות עבות מסולסלות ימינה ושמאלה כמו האות S. יוצקים את מחצית תערובת השוקולד שנותרה ומחליקים, ושוב יוצקים בעזרת הכף את תערובת הגבינה שנותרה בסלסולים, באותה צורה מעל לתערובת השוקולד. בעזרת סכין מסלסלים מעט את שתי התערובות ביחד ימינה ושמאלה, כמו האות "אס" (מקפידים לא לסלסל יותר מדי כי אז מאבדים את עיצוב השיש).
  8. אופים כ-25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים דביקים (נזהרים מאפיית יתר, כי אז מאבדים את המרקם הפאדג'י). מצננים בתבנית על רשת. מרימים את נייר האלומיניום עם הבראוניס, מעבירים למשטח עבודה וחותכים למלבנים גדולים.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©