אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  טארט תפוחים צרפתי / רוני ונציה

טארט צרפתי קלאסי בנוסח נורמנדי, שהוא המסורתי והאופיני ביותר, אחד מהטובים בעולם, ונמצא דרך קבע בכל קונדיטוריה ובכל בית בצרפת. הטארט היפהפה עשוי מבצק חמאה פריך ועדין, ממולא בקומפוט תפוחים ביתי אמיתי, ומעוטר מלמעלה בפרוסות תפוחים דקיקות ושחומות בצורת פרח ענק ומקסים. ללא ספק, הוא שווה את ההשקעה (שאפשר לחלק לשלבים אם מכינים את הבצק והקומפוט יום מראש).

קרדיט: צילום דורון זוסמן
ציון גולשים:  (81 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1/8 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כף חלב קר
למלית:
12 תפוחים מסוג "גרנד"
4 כפיות מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/2 כפית קינמון
7 כפות סוכר
1/2 כפית ריבת משמשים
1 כף ברנדי תפוחים "קלבדוס" (או ברנדי אחר)
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות אבקת סוכר
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית לטארט ( רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבצק: במעבד מזון, שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות הפסק- הפעל מספר פעמים, עד לקבלת גושי חמאה קטנים. מוסיפים את הביצה והחלב, ומעבדים בקצרה עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעצבים לעיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעתיים של צינון במקרר.
  2. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 32 ס"מ ובעובי 4 מ"מ ומרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים את הבצק במזלג ומניחים 30 דקות במקרר.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). אופים 15 דקות עד שהבצק נראה יבש. מוציאים ומצננים על רשת.
  4. אופן הכנת המלית: קולפים וחותכים 6 תפוחים לקוביות גדולות. שמים אותם עם מיץ הלימון, קליפת הלימון והקינמון במחבת כבדה ורחבה. מכסים ומבשלים מעל לאש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים רכים ומפרישים נוזלים.
  5. מערבבים ומועכים אותם במזלג לעיתים קרובות עד שהם רכים לגמרי, במשך 25-30 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל מעט עד שהקומפוט סמיך ושומר על צורה יציבה מעל לכף. מסירים מהאש ומוסיפים את הוניל. מצננים בצד.
  6. אופן ההרכבה: בסיר קטן ממיסים את ריבת המשמש עם ה"קלבדוס" מעל לאש נמוכה, ומברישים שכבה דקה מעל הבצק (לאטימה מפני חדירת נוזלים). מפזרים את הקומפוט מעל לשכבת הריבה.
  7. קולפים ופורסים את ששת התפוחים שנותרו לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ (מקפידים להשאיר את הפרוסות צמודות), משטחים אותן מעט בכף היד כדי להפרידן ומעבירים אותן ביחד, כמו מניפות, אל הטארט בעזרת מרית מתכת רחבה. מסדרים את הפרוסות בעיגולים חופפים והדוקים מעל לקומפוט - מתחילים מהעיגול החיצוני כלפי המרכז, כך שכל הקומפוט מכוסה בתפוחים . מברישים את החמאה המומסת מעל לפרוסות, בוזקים 3 כפות אבקת סוכר מעל דרך מסננת ואופים כ - 35-45 דקות או עד שהבצק זהוב שחום, התפוחים זהובים וכמה מהם שחומים בקצוות. מצננים על רשת . ממיסים שוב את הריבה ומברישים בעדינות על התפוחים בעודם חמים.
  8. אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר לקישוט על השוליים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©