אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מרקים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 כוסיות שוקולד
 קוסקוס עם ירקות קיץ קלויים והמון עשבי תיבול
 טורטליני ריקוטה, לימון, פרמזן וחמאת מרווה

  מרק פירות ים, עשבי תיבול, לחם קלוי ואיולי שום / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "שובו של השף העירום"

המרק הזה הוא מיוחד במינו. אם מישהו היה מכין לי כזה דבר, הייתי מאוד מתרשם. תנסו - אתם תאהבו את זה. אני מבסס את המרק הזה בעיקר על צדפות, כי הן טעימות וזולות. אתם יכולים להוסיף איזה פירות ים שתרצו. האיולי אינו חיוני למרק הזה, אבל הוא נפלא וכדאי לנסות.

ציון גולשים:  (55 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
800 גרם דגים ופירות ים מעורבים (קלמארי, ראשי דיונונים, ברבוניה, שרימפס, ושד הים)
800 גרם צדפות
400 גרם עגבניות משומרות או 8 עגבניות בשלות
שמן זית כתית מעולה
2 שיני שום קלופות ופרוסות
2-3 פלפלים אדומים חריפים, מנוקים מגרעינים ופרוסים דק
2 חופנים נדיבים של פרוסות קישואים דקות
2 כוסות גדולות יין לבן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
עשבי תיבול טריים, קרועים (בזיליקום, פטרוזיליה, עלי שומר, מיורן)
1 לימון
לאיולי שום:
1 שן שום קלופה
1 כפית מלח
1 חלמון מביצה גדולה
1 כפית חרדל דיז'ון
1/3 2 כוסות שמן זית כתית
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
1. תחילה מנקים את הדגים ופירות הים. בדרך כלל אני מבקש ממוכר הדגים לקשקש, לנקות ולחלק את הדגים לפילטים ולנקות את הקלמרי – זה חוסך בלגן. כל מה שנשאר לי לעשות זה להסיר את "הזקנקן" מהצדפות (לישראל הן מגיעות על פי רוב נקיות).
2. אם משתמשים בעגבניות טריות, חוצים אותם ומוציאים מהן את הגרעינים ואז מכניסים למים רותחים למשך דקה – זה משחרר את הקליפות – שוטפים בזריזות מתחת לזרם מים קרים ומסירים את הקליפות בקלות בעזרת האצבעות.
3. מוזגים 4 מזיגות נדיבות של שמן זית כתית מעולה לתוך סיר חם ומוסיפים לתוכו את הצדפות. זורקים פנימה את השום, הפלפל ומלמעלה את הקישואים, מנערים את הסיר ואז מוסיפים את היין הלבן.
4. כשהסיר מתחיל לרחוש, זורקים פנימה את העגבניות ומועכים אותן, ומעליהן מניחים את הדגים ופירות הים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שכל הצדפות נפתחות. נפטרים מהצדפות שלא נפתחו.
5. מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי ומוסיפים את עשבי התיבול. מוזגים את המרק לקערות מרק גדולות מעל פרוסות לחם קלוי, ואם אתם רוצים לעשות את זה ממש איכותי, מוסיפים תלולית גדולה של איולי שום ופלח לימון.
6. להכנת האיולי: מועכים, או קוצצים את השום ומערבבים עם כפית המלח. בקערית, טורפים את חלמון הביצה יחד עם החרדל ומתחילים להוסיף באיטיות, טיפה אחר טיפה, שמן זית. מרגע שהוספתם רבע מהכמות של שמן הזית אפשר להתחיל להוסיף אותו בכמויות גדולות יותר. מוסיפים את השום ומיץ הלימון יחד עם תוספות טעם אפשריות כמו בזיליקום, עלי שומר או שמיר. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומוסיפים עוד קצת מיץ לימון לפי הטעם.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©