אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ירקות וקטניות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 טארט שוקולד פשוט
 ריזוטו פטריות עם שום, טימין ופטרוזיליה
 מרק חומוס וכרישה

  טמפורה ירקות / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "השף העירום"

בלילה לטמפורה היא שימושית וקלה להכנה, אפשר להשתמש בה פחות או יותר עם כל ירק, כל עוד הוא חתוך מספיק דק כך שיתבשל ויתרכך בזמן שלוקח לבלילה להפוך פריכה. טמפורה טובה צריכה להיות פריכה, וצריך להכין אותה מהר ולאכול אותה מיד. אפשר לאכול טמפורה ירקות כמנה ראשונה, עם מלח גס מפוזר מעל, חצאי לימונים או ליימים ואולי כמה מטבלים. המנה הזאת יכולה גם ללוות בשר מבושל בפשטות או דג וסלט.

ציון גולשים:  (32 מדרגים)
חומרים
200 גרם (1.5 כוסות) קמח רגיל
100 גרם קורנפלור (עמילן תירס)
מי קרח (עדיף סודה)
מבחר ירקות
אופן ההכנה
  1. שמים את הקמח והקורנפלור בקערה. בעזרת ידית של כף או מקל אכילה מערבבים ובוחשים פנימה את מי הקרח, עד שהבלילה מקבלת מרקם קצת יותר סמיך משמנת מתוקה. אל תערבבו עד הסוף, כי הטמפורה ידועה בגושישי הקמח שלה.
  2. טובלים בבלילה את הירקות החתוכים (קישואים, בצל, חצילים, גזר, בטטות, שעועית ירוקה דקה, ברוקולי, פטריות יער, עשבי תיבול טריים, עלים ירוקים - כל ירק יתאים, אבל אלה הכי מקובלים) ומנערים מבלילה עודפת.
  3. מטגנים את הירקות בשמן עמוק בחום של 200 מעלות (אם אין לכם סיר טיגון עמוק אפשר להשתמש בווק או במחבת - צריך רק שמן נקי בגובה של 7 סנטימטרים), עד שהבלילה קצת זהובה ופריכה (כל כמות גדולה של שמן רותח במטבח, בעיקר בווק שאינו תמיד יציב, מפחידה אותי עד מוות - אנא היזהרו ואל תשאירו את הווק ללא השגחה). הופכים את הירקות מדי פעם, כדי לוודא ששני הצדדים מטגנים באופן אחיד, דגים אותם בעזרת כף מחוררת ומנערים משמן עודף. מניחים על מגבות נייר ואוכלים מהר ככל האפשר.
  4. צריך לאכול את הירקות מהר, כי ככל שהם מתקררים בתוך הבלילה, הם מתחילים להזיע והופכים אותה רכה יותר ופריכה פחות.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©