מקלפים את שורשי הסלרי וחותכים לפרוסות דקות. מכניסים מיד את הפרוסות לסיר המכיל מים ומיץ לימון, כדי לשמר את צבען הלבן. מוציאים את הפרוסות מהמים ושומרים בצד.
מרתיחים את המים ומיץ הלימון שבסיר וחולטים את פרוסות הסלרי לשתי דקות. שוטפים תחת ברז מים קרים. מסננים היטב.
משמנים בחמאה כלי כסין חום. מערבבים בקערה את השמנת והחרדל ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים שכבה של פרוסות סלרי בכלי המשומן ויוצקים מעל כשליש מהשמנת המתובלת. ממלאים את הכלי בשתי שכבות סלרי ושמנת נוספות. מפזרים מעל את הגבינה ומעליה כמה קוביות קטנות של חמאה.
מכניסים לתנור ואופים כשעה עד שהסלרי מבושל והמנה זהובה ומבעבעת.