- מקציפים במערבל את החלבונים, במהירות גבוהה (במערבל ידני תזדקקו ל- 5 דקות, ובמערבל בעל מנוע חזק ל- 2 דקות). עד שנוצר קצף יציב. עוצרים את פעולת המערבל ובודקים את הקצף: הוא יציב באמת כאשר התלולית שבמרכזו נשארת זקופה ולא "נופלת".
- מוסיפים את הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים להקציף כ- 30 שניות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע.
- מחממים את התנור לחום נמוך (120 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מקפלים את השקדים הטחונים לתוך הקצף.
- זולפים על התבנית (או יוצרים בעזרת כפית) תלוליות בקוטר 1 ס"מ. מניחים את השקדים הפרוסים על העוגיות ומהדקים קצת.
- אופים כשעתיים, עד שהעוגיות מתקשות לגמרי.
גיוונים: אפשר להכין עוגיות בטעם שוקולד, אם מחליפים את השקדים הטחונים בשתי כפות קקאו מנופה. אפשר גם להוסיף לקצף פיסטוקים טחונים או צימוקים קטנים ואפילו שוקולד צ'יפס.