1. לא לנסות להבין את טראמפ. וכשאני אומר לא לנסות להבין את טראמפ, זה כולל לא רק להפסיק לנסות להבין מה הוא מתכנן ומה הוא בעצם אומר, אלא גם לחדול את הדיון בשאלה אם הוא מתכנן בכלל משהו או שהכל אלתורים, ואם הוא מבולבל או רק נשמע כזה. פשוט לא לנסות לפתור את החידה הזו. נחיה בלי לדעת אם יש לו פירה במוח או שהוא גאון ובכוונה אומר דבר והיפוכו, כדי שלאויבים שלו יהיה פירה במוח והם לא יהיו מוכנים לצעד הבא.
בסופו של יום, זה לא משנה אם טראמפ הוא אדם בלתי צפוי או שהוא אדם שמנסה להיראות בלתי צפוי. זה מי שהוא. אדם מוזר וסוער, אבל כזה שעד היום היה לטובתנו. אז נגיד תודה ונשתוק.
2. לעבוד בגינה. כן, אני יודע שאלה קצת וייבים של 2020, אבל למה לא בעצם?
היה לי חבר שבזמן הקורונה ישב בבית ואמר לעצמו: אני איש סאונד והגברה והתחום מת. במקום להתבאס, אקח את זה למקום טוב ואנצל את הזמן הפנוי שנכפה עליי כדי לגלות מה עוד אני אולי יכול לעשות ובאילו דרכים נוספות אני יכול להגשים את עצמי. מפה לשם, הוא גילה את לחם המחמצת. הוא התחיל ללמוד איך אופים, עבד על זה מאוד קשה, ו-וואללה, יצא לא טוב. הלחם היה לא אכיל. זוועה. הקורונה הסתיימה והוא חזר לעבוד. אבל הוא לא אותו אדם, כי הוא גילה על עצמו משהו חדש: שהוא ממש לא יודע להכין לחם מחמצת.
3. תעשו מדיטציה. ממילא יש זמן, ואתם יושבים הרבה בחדר סגור. אתם גם מבינים שהמסך לא ירגיע אתכם, ושלא משם תבוא הישועה. גילוי נאות: אני לא גורו גדול של מדיטציות. אני עושה כמה דברים שלימד אותי דוקטור לפסיכולוגיה לפני 30 שנה כדי להתמודד עם הטיקים, ולפעמים אני פשוט נכנס ליוטיוב וזורם עם מה שאומרים לי לעשות באחד הסרטונים המומלצים. אני באמת מבין קטן מאוד בתחום, אז קצת לא נעים לי להיות בעמדת המטיף, ורק אומַר שלי, הקטן באלפי מנשה, זה עושה טוב. ובעזרת ה' אעשה יותר כדי שיהיה לי עוד יותר טוב. ועוד יותר טוב.
4. לזכור שאפשר לא להיות בסדר, ושזה ממש בסדר. באמת. הרי שום דבר לא באמת בסדר. אני לא יודע מה קורה בזמן שאתם קוראים שורות אלה. בהחלט ייתכן שהמלחמה נגמרה או לחלופין יצאה להפסקה של כמה ימים לצורך הידברות, או לחלופין נהייתה אסקלציה פסיכית וכל תחנות החשמל באיראן מופגזות ובקרוב כתגובה גם כל תחנות הכוח במפרציות יופצצו, ובתגובה לזה כל הנפט של איראן יושמד, ובתגובה לזה כל שוק ההון יתרסק, ובתגובה לזה, מה בעצם קורה בתגובה לזה? אולי בחמש השנים הקרובות הכל יהיה יקר מדי או זול מדי, לא באמת מבין בזה. אבל כן מבין שלחיות ברמה כה קיצונית של אי-ודאות זה לא ממש בסדר, אז להרגיש לא בסדר זה לגמרי בסדר. בסדר?
5. להמציא סיפורים על האנשים מהמקלט שלכם. כשהילדים שלי היו קטנים היינו ממציאים סיפורים על אנשים שהיו משחקים לידנו בפארק או יושבים לידנו בבית קפה. היינו בונים להם סיפור חיים הגיוני, ממציאים קשר ביניהם – אם הם חברים או בני משפחה, מה הם עושים בחיים, על מה הם מדברים. לפעמים גם היינו שואלים אותם בסוף מה האמת ובודקים מי היה הכי קרוב למציאות, רק כדי לגלות כמה אנחנו גרועים בזה.
6. תתלבשו בבוקר. כן, אפילו שלא באמת צריך. הפיתוי גדול, אני יודע. כותב לכם את זה אדם שמתכנן להיקבר עם טרנינג. אני מאלה שלא מבינים למה לא קיבלנו החלטה כאומה להתלבש נוח. אני מאלה שמגיעים הביתה אחרי הופעה ומתפשטים כבר על מפתן הדלת. אבל אלה לא ימים רגילים. וכשהכל כאוטי וכשהכל הולך עקום, צריך לפעמים לחפש דבר אחד שיהיה ישר. וגם מגוהץ, אם לא קשה.
לחיות ברמה כה קיצונית של אי–ודאות, זה לא ממש בסדר, אז להרגיש לא בסדר, זה לגמרי בסדר. בסדר?
7. לראות פחות חדשות. אין לי בעיה עם אולפני החדשות. אני לא מזדהה עם הסנטימנט הזה של לקחת אנשים שצריכים למלא את השידור שעות רבות ברציפות ולתפוס אותם באיזה רגע פחות טוב. העניין לא זה. העניין הוא לא הם, אלא אנחנו. והשאלה היא כמה באמת אנחנו זקוקים לאינפורמציה ולפרשנות הללו, ובאיזה מינון הן נכונות לנו. כמו סוכר או מלח, כמו תיבול בסלט וכמו בני משפחה רחוקים - המינון הוא המפתח. ונדמה שכאומה עלינו להוריד מינון. בהקשר זה אציין (שוב, בשונה מאיזו קריאה שיש לערוצי הטלוויזיה לפרוץ תמיד עם החדשות בכל אזעקה) כי בעיניי כל רגע שמשדרים "המירוץ למיליון" או "האח הגדול" הוא רגע של ברכה.
ואם אתם נגד ריאליטי, כל הכבוד. לא צריך להתנשא. פשוט לכו קראו ספר. לי בתקופה הזו זה לא ממש הולך.
8. יש עוד הרבה רעיונות, אבל הטור תכף מסתיים. אז לא אספיק להציע לעשות משחק שתייה לפי יחס התרעות/אזעקות, לא אבקש מכם לאכול מה שבא לכם ולהשמין כי מותר לשחרר, או לאכול בריא ולרזות כי זה ישפר את ההרגשה, אבל כן אציע לכם להחליט על דבר אחד שאתם כן שולטים בו. משהו שיהיה לגמרי בידיים שלכם. להתקשר לסבתא כל יום, להכין עוגה או לחתוך סלט לאדם שאתם אוהבים (תלוי אם בחרתם לרזות או להשמין), לעשות הליכה של עשר דקות כל בוקר או סתם להפסיק להיות צודקים בקבוצות ווטסאפ וברשתות החברתיות. משהו אחד, קטן, ששום טיל מאיראן או תימן או לבנון לא יוכל למנוע.
שבת שלום.

