כיבוש או תפיסת שטחים כמו ביו"ש? אלו התוכניות למבצע בעזה
הפיגוע בסוף השבוע שעבר סמוך לברוכין בו נרצחה צאלה גז ז״ל נתפס ככישלון עצום אך נקודתי - שאינו מייצג את ההצלחה היחסית של צה"ל במבצע "חומת ברזל" המתנהל כבר 3 חודשים ביהודה ושומרון. למעשה, היקף הפיגועים באזור בשפל של השנים האחרונות, ככל הנראה בזכות אופן הפעולה של צה"ל, ששונה מאוד ממה שהיה בעבר.
אלישע בן קימון, כתב השטחים של ynet ו"ידיעות אחרונות", הסביר כיצד פועל צה"ל ביו"ש, איך נראים מחנות הפליטים כיום ומה ישראל מתכננת לגביהם, כיצד מערכה עצימה ברצועת עזה תשפיע על המבצע ביו"ש והאם אופן הפעולה ב"חומת ברזל" הוא סוג של פיילוט למה שאנחנו צפויים לראות ב"מרכבות גדעון" בעזה?
//מגישה: שרון כידון
//תחקיר, עריכה והפקה: נסטיה שוסטר, עדן דוידוב ושקד אילת
19 דק'פורסם
הכותרת
שרון כידון
במציאות המורכבת שלנו צריך לעצור ולהקשיב לבין המילים. בכל בוקר, שרון כידון יחד עם כתבי ynet, פרשנים ומומחים, בוחנים לעומק את הכותרת המרכזית